Campionatul ligii secunde se va încheia după un scenariu potrivnic „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Federația Română de Fotbal a ținut cont de votul majorității cluburilor din cel de-al doilea eșalon, care au votat pentru „înghețare” de la locul 7 în jos, respectiv pentru disputarea unui play-off pentru a se stabili cele două echipe promovate direct și cea care merge la barajul cu ocupanta poziției 12 în Liga 1.
Liderul UTA e și el prins în această competiție împotriva celor de la Mioveni, Turris Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul și Rapid cu marea diferență că-și reduce avansul de 11 puncte avut la vârful competiției la doar 5!
„Sunt foarte dezamăgit de această decizie total discriminatorie, care avantajează cinci echipe și dezavantajează total una, pe UTA. Să spunem că Turris a ridicat problema meciului în minus, dar, chiar și așa, nu pierde nimic în clasament. În schimb, UTA pierde 6 puncte câștigate prin muncă, sacrificii umane și financiare. Mai departe, conducerea clubului știe ce are de făcut, dacă va acționa legal împotriva acestei decizii, însă noi, în vestiar, nu trebuie să acumulăm frustrări. Astăzi, suntem extrem de dezamăgiți, chiar frustrați, dar trebuie să mergem mai departe și avem și de la ce pleca. În videoconferința pe care am avut-o cu jucătorii în această seară (n.a. joi seară), i-am simțit foarte motivați și deciși să demonstrăm că suntem cei mai buni, chiar dacă azi ni
s-a făcut o mare nedreptate. Nimeni nu a băgat capul în pământ, dimpotrivă, toți s-au arătat dispuși să lupte pe teren împotriva acestei decizii discriminatorii”, ne-a declarat Laszlo Balint.
Deși, teoretic, s-ar putea întoarce la antrenamente în grupuri de patru jucători de vineri, „roș-albii” au sunat adunarea pentru ziua de luni, 18 mai.
„Reunirea va începe cu testarea pentru COVID-19 și intrarea în acel cantonament strict. Cel mai probabil, vom sta cu toții, împreună, la Hotel Sub­cetate și ne vom deplasa pentru antrenamente în condițiile solicitate în protocolul pe sănătate la «Motorul». Aici, avem două terenuri la dispoziție pentru a organiza antrenamentele pe grupuri de câte patru jucători la început, sperând ca de la începutul lunii viitoare să ne pregătim să ne putem pregăti în grup. Față de alte echipe, vom respecta toate măsurile impuse de autorități, de la igienă, dezinfecție și acel circuit închis ce include toți membrii staffului sau personalului ce va avea grijă de noi. Suntem conștienți că urmează o perioadă grea, inedită din multe puncte de vedere, dar datoria noastră este să ne pregătim cât mai bine, să arătăm de ce suntem în stare în cele cinci finale care ne așteaptă în luna iulie”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.
Așadar, după aflarea rezultatelor la testele ce urmează a fi făcute luni, Cipri Rus et. comp. vor intra într-un cantonament cu circuit închis de 14 zile, după care, în funcție și de evoluția pandemiei, s-ar putea să-și reîntâlnească și familiile.

Recomandările redacției