monacmioNu numai că încă nu și-a asigurat serviciile vreunui fotbalist pentru sezonul următor, ci UTA este pe cale să piardă și unul dintre cei trei fotbaliști pe care încă îi are sub contract. Tânărul Cristian Monac a ales să înceapă pregătirea de vară cu FC Vaslui, fără însă a cere acceptul conducerii grupării „textiliste”. Probabil, atacantul de 21 de ani încearcă să profite de clauza de renegociere a salariului stipulată în contractul cu „Bătrâna Doamnă”, însă nu are siguranța că va câștiga în cazul în care se va ajunge la Comisia pentru Statutul Jucătorului a FRF.
Luni, presa din Vaslui anunța sosirea la echipa patronată de Adrian Porumboiu a tinerilor Himcinschi (ex Unirea Alba Iulia) și Monac, însă acesta din urmă, contactat telefonic a spus că se află în Poiana Brașov, în vacanță. Între timp și „oficialii” arădeni au aflat de „dezertarea” talentatului fotbalist și nu au primit prea bine vestea. Cel puțin Adrian Marțian e dezamăgit, ca să nu spunem furios pe jucătorul despre care a vorbit mereu frumos în această primăvară. „Chiar aveam încredere în acest băiat, mi-a plăcut mereu atitudinea sa pe teren. Din păcate, nu i-am cunoscut caracterul prea bine, nu mă așteptam să facă ce a făcut. Lui i-am dat până și salariul pe luna aprilie și iată cum a știut el să-mi răsplătească bunăvoința. Oricum, Vasluiul trebuie să dea bani pe Monac dacă și-l dorește cu adevărat. Din păcate, el nu costă prea mult în acest moment. Eu cred că era mai bine atât pentru el, cât și pentru clubul nostru, ca el să mai fi jucat și să fi confirmat cel puțin un sezon în Liga a II-a”, a precizat Adrian Marțian.
Nici Gheorghe Constantin nu știe ce a fost în capul lui Cristi Monac în momentul în care a ales Vasluiul. „Săptămâna trecută, când a fost după un salariu, putea să ne solicite acceptul de a se pregăti cu o altă echipă. Nu ținem pe nimeni la club, dar Monac este unul dintre jucătorii care mai au contract cu UTA, iar Vas­luiul sau oricare echipă ce și-l doreşte trebuie să plătească pentru trans­ferul său”, a precizat directorul executiv al „alb-roșiilor”.
Dacian Bîrză și George Neagu sunt ceilalți fotbaliști care au înțelegeri valabile cu UTA, însă cel puțin Adrian Marțian nu și-i mai dorește pe niciunul dintre ei la club.

Recomandările redacției