Învingătoare în turneul zonal pe care l-a găzduit acum două săptămâni, UTA Under 15 a aflat coordonatele turneului semifinal al Campionatului Național. Vor călători până în nordul țării, la Suceava, pentru a se bate pentru accesul în marea finală. Primul meci e programat chiar pe 14 iunie, ziua de des­chidere a Campionatului Mondial din Rusia.
Băieții lui Radu Mărginean și Dinu Donca au câștigat întrecerea județeană, apoi ajuns printre cele mai bune echipe din țară după ce au trecut cu 5-1 de FC Hunedoara, 4-1 de Luceafărul Cluj și 3-1 de ASU Poli Timișoara.
Printre jucătorii decisivi ai roș-albilor s-a numărat Cătălin Vulturar, care a semnat patru reușite în turneul zonal. „Sunt cel mai fericit că ne-am calificat. Ne bucurăm că suntem în primele opt echipe din țară și sperăm să fim și mai sus!”, spune mijlocașul, care a savurat, în urmă cu aproape o lună experiență fantastică: câștigător al preselecției organizate la Chișineu- Criș de Federația Română de Fotbal și Gillette, Vulturar s-a numărat printre tinerii (12 în total) care au avut ocazia să susțină un antrenament acasă la FC Barcelona, luând apoi loc în tribune la meciul dintre catalani și Real Sociedad, atunci când marele Andres Iniesta s-a retras oficial. „A fost genial, mi-a plăcut enorm la meci”, mărturisește puștiul, caracterizat de antrenorul Dinu Donca drept un jucător „cu ca­lități bune, are perspective frumoase dacă muncește serios”.
Așadar, la turneul semifinal, programat între 14 și 17 iunie la Suceava, contra UTA-ei vor juca: Kinder Sîngeorgiu de Mureș (joi, ora 17), CFR Cluj (vineri, ora 18,30) și Juniorul Suceava (sâmbătă, ora 11). În cealaltă semifinală se întâlnesc: Viitorul Constanța, FCSB, FC Dănuț Coman și Dinamyk Craiova. Câștigătoarele celor două turneii vor juca cu titlul național pe masă.

Recomandările redacției