Utistul Cătălin Vulturar a susținut probe la Liverpool

0
623

Cel mai tânăr debutant în Liga a II-a a fotbalului românesc poate prinde transferul carierei sale la doar 15 ani. În aceste zile, utistul Cătălin Vulturar se află în curtea lui Liverpool, alături de un alt fotbalist talentat din Vestul țării, atacantul orădean, Patrick Gânțe. Fotba­liștii sunt însoțiți în Anglia de impresarul lor, Cătălin Sărmășan și se antrenează cu echipa Under 16 a deținătoarei Champions League.
Sâmbătă, a fost programat și un „triunghiu­lar” în care Vulturar și Gânțe au avut șansa să se remarce, adversarii tinerilor „cormorani” fiind echipele similare ale celor de la Blackburn și Crewe Alexandra. Stagiul de pregătire al celor doi tineri fotbaliști s-a încheiat duminică, urmând ca scoutereii celor de la Liver­pool să decidă care e calea de urmat. Este posibil să existe o ofertă imediată sau doar o monitorizare și mai atentă a celor doi la cluburile din România la care evolueză, UTA Arad, respectiv CAO Oradea.
Născut pe 9 martie 2004, mijlocașul Cătălin Vulturar a debutat în eșalonul secund pe 8 decembrie 2018, în Farul – UTA 1-1. În acest sezon a apărut pe teren doar 4 minute, în două meciuri pentru liderul ligii secunde, dar a jucat constant la echipele de juniori ale „roș-albilor” angrenate în Liga Elitelor.
Cel care a început să lucreze cu Cătălin Vulturar a fost profesorul Dinu Donca, la CSȘ Gloria. Apoi, grupa sa s-a unit cu cea a lui Bogdan Oneț la Atletico Arad, iar de doi ani grupa de 2004 a trecut la UTA. Vulturar și colegii săi au devenit de două ori campioni naționali, în 2012 – la „Gheorghe Ene” și în 2014, după o finală decisă la penalty-uri cu Viitorul Constanța. Fotbalistul arădean este și component al naționalei „tricolore” Under 16, purtând deseori și banderola de căpitan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.