„Bătrâna Doamnă” și-a dezamăgit crunt fanii pierzând al 76-lea episod al derby-ului Vestului chiar la Arad. Mai bine cotați decât adversarii lor și cu o situație ceva mai bună în clasament, „roș-albii” au arătat cum nu se joacă un meci. Practic, nu a existat fotbalist care să merite notă de trecere din punct de vedere tehnic, o ușoară diferență mai făcându-se la atitudine.
Pentru unii utiști a fost chiar prima înfrângere contra lui ASU Poli, Cristi Costin jucând și câștigând destule dueluri cu rivalul istoric la juniori.
„Într-adevăr, e primul derby pe care-l pierd contra lui Poli de când sunt la UTA, la juniori i-am cam bătut mereu. A fost dezastru, suntem foarte afectați. Am prins o zi foarte proastă și putea fi și mai rău. Am luat gol repede din greșeala mea. Pe o lipsă de concentrare, adversarul direct mi-a luat fața și a marcat, sunt greșeli care într-un astfel de joc pot face diferența. Și cam așa a fost, căci apoi am căzut psihic. Am fost moi, ei erau mereu primii la minge și ne-au bătut pe merit. Nu am avut tonusul necesar pentru acest meci, în schimb ei au avut tot ce ne-a lipsit nouă azi, multă, multă atitudine în primul rând. Într-adevăr, toată lumea ne dădea favoriți, dar într-un asemenea derby de tradiție nu contează locurile echipelor din clasament. Diferența de puncte se anulează automat dacă nu dai totul pe teren și prinzi o zi proastă, cum a fost cazul nostru. Îmi pare rău că am pierdut, mai ales că am jucat acasă. Oricum, nu aveam voie să pierdem un meci ca acesta, indiferent unde se juca”, a spus tânărul fotbalist de bandă dreapta, utilizat încă odată în linia de fund.
Ca și colegii săi, Costin a fost tratat cu spatele de galeria arădeană, care nu a putut digera un eșec în marea confruntare cu rivalii de pe Bega. „Nu am mai trăit niciodată așa ceva, suporterii ne-au mai fluierat, ne-am mai criticat, dar niciodată nu s-au întors cu spatele la noi până astăzi. Știu că sunt supărați pe noi, dar noi suntem primii care suntem dezamăgiți de maniera în care am jucat și am pierdut. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm azi, poate și mai mult decât suporterii, am vorbit toată săptămâna despre acest derby, ne-am încurajat unii pe alții și nu concepeam să nu câștigăm. De vrut, am vrut, dar s-a văzut că nu am putut… Sigur, contează și absența domnului Ionuț Popa de la echipă, ne-am obișnuit cu el și cu ceea ce ne transmite înainte sau în timpul meciurilor, dar nu avem nicio scuză pentru înfrângerea cu Poli. Noi am intrat pe teren, noi suntem actorii acestui derby, noi am băgat-o și tot noi trebuie să o scoatem, chiar de etapa viitoare, la Cluj”, a adăugat fotbalistul originar din Bistrița, sosit la Atletico la vârsta de 15 ani.
UTA – Poli, din cadrul etapei a 33-a a ligii secunde, a fost decis de golurile lui Alin Ignea și Alin Manea.

Recomandările redacției