Utistul Faur a jucat sub ochii lui Iordănescu la selecționata Ardeal-Banat

0
175

faur1La începutul acestei săptămâni, la baza sportivă de la Buftea s-au disputat finalele „Cupei Regiunilor”, acțiune finanțată de Federația Română de Fotbal, în urma căreia se va constitui lotul național Under 14 (copii născuți în anul 2000). Finala mare s-a jucat între  selecționata Muntenia-București și Ardeal-Banat, câștig de cauză având „sudiștii” cu scorul de 2-1.
Ca și în semifinală, de la începutul părții secunde pe gazon s-a aflat și fotbalistul UTA-ei Arad, Nick Faur. Golgheterul grupei 2000 antrenate de profesorul Ioan Herman a evoluat bine și aspiră la o convocare la cea mai mică națională. „A fost singurul băiat din Arad intrat în vizorul antrenorilor federali și unul dintre cei trei din zona Banat. Este cel mai bun marcator al nostru în campionat, are în jur de 50 de goluri marcate și a fost remarcat la selecția zonală ce s-a desfășurat în luna martie pe terenul Motorul din orașul nostru. E tipul de atacant puternic, gen George Țucudean, cu mult potențial. Sperăm să facă parte din lotul Under 14 ce va fi anunțat peste două-trei săptămâni”, a precizat Herman.
Într-adevăr, antrenorii federali și-au luat un răgaz pentru a studia fișele tuturor fotbaliștilor văzuți pe viu la Buftea, iar luna viitoare vor trimite convocările și vor anunța și selecționerul. Un rol important ar putea avea și Anghel Iordănescu, fostul câștigător cu Steaua al Ligii Campionilor Europeni. Fostul selecționer, actual director tehnic al FRF, Anghel Iordănescu a văzut și el finala de luni, la fel ca și șeful departamentului de scouting, Aurel Țicleanu, dar și antrenori ai selecționatelor de juniori și tineret ale României.
De menționat ar fi și faptul că spre deosebire de ceilalți fotbaliști prezenți la acțiunea de la Buftea, Nick Faur nu a primit niciun leu de la clubul pe care-l reprezintă. Costurile deplasării au fost suportate exclusiv de părinții atacantului care va împlini 14 ani pe 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.