Prima echipă a „Bătrânei Doamne” a demarat pregătirile în vederea părții a doua a stagiunii 2017-2018. Antrenorii „roș-albilor” se vor baza în special pe fotbaliști arădeni, mulți dintre ei tineri sau foarte tineri, iar David Miculescu, una dintre cele mai importante „piese” ale grupei de 2001 antrenate de Sandu Gaica, se află printre ei.
Doar că mijlocașul ofensiv nu va putea participa la prima fază a pregătirii de iarnă și asta pentru că a răspuns convocării la echipa națională Under 17. Fiul fostului golgheter utist, Vali Miculescu,
s-a cantonat de duminică seara la baza sportivă de la Mogoșoaia, alături de ceilalți „internaționali” aleși de selecționerul Sorin Colceag.
La propunerea lui Dan Oprescu, referentul zonal al FRF, utiștii David Miculescu și Daniel Isac participaseră la acțiunea de selecție de la începutul lunii decembrie. În urma testelor susținute la Buftea, Isac a rămas doar pe lista adițională ce va fi luată în calcul în caz de nevoie de Colceag, în timp ce Miculescu intră în program de pregătire normal pentru Turul de Elită din primăvară, ultima fază înaintea Campionatului European U17. „Tricolorii” Under 17, veniți din urna a patra, fac parte dintr-o grupă alături de Israel, Ungaria și Slovenia. Turneul de calificare se va disputa în perioada 22-28 martie 2018, în Ungaria. La EURO 2018, găzduit de Anglia (4-20 mai), vor merge câștigătoarele celor 8 grupe de la „Elită” și cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.
Din informațiile noastre, după o săptămână de pregătire la București, Miculescu și colegii săi vor pleca într-un stagiu de pregătire în Antalya, acolo unde vor avea parte și de partide de verificare. Probabil, talentatul
mijlocaș ofensiv se va afla la dispoziția lui Todea de abia pe finalul lunii ianuarie.

Recomandările redacției