Primele goluri marcate de Romario Moise în campionat, pentru UTA, au fost decisive în succesul de la Reșița. Fotbalistul împrumutat de la Astra Giurgiu l-a bătut pe Zimmermann cu două șuturi din afara careului, unul mai frumos decât altul.
Mijlocașul lui Balint a înscris mai întâi dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, pentru ca în cel de-al doilea minut de prelungire, la scorul de 2-2, să lovească impecabil mingea din foarfecă laterală din apropierea liniei de 16 metri. Execuția sa candidează de pe acum la golul campionatului, cu atât mai mult cu cât a adus trei puncte imense pentru echipa sa. „Am mai încercat și la antrenamente execuții de acest gen, dar nu mi-am pus în cap să dau gol astfel. Dar, am văzut mingea în aer și că sunt destul de aproape de poartă și am zis să încerc, de ce nu? Dacă nu încerci, nu reușești. Într-adevăr, când marchezi ieși mereu în evidență, ești lăudat, dar poți avea o evoluție bună, în folosul echipei și când nu dai goluri”, a spus omul meciului din Valea Domanului.
Având două goluri avans pe tabelă după 23 de minute și fiind stăpână a jocului până la pauză, UTA ar fi trebuit să aibă o zi liniștită la Reșița. Nu a fost deloc așa, căci gazdele au egalat și a fost nevoie de execuția de kinogramă a lui Super (Ro)Mario. „Am început foarte bine meciul, nu știu ce s-a întâmplat după 0-2 și mai ales după pauză. Parcă ne-am ieșit brusc din ritm, am avut plumb în ghete, cum se spune și am cedat un pic posesia, ceea ce nu trebuia să facem. Nu au avut foarte multe ocazii, dar au profitat de greșelile noastre și ne-au făcut meciul foarte dificil. Dar, ne bucurăm că am câștigat în final, pentru că meritam acest lucru. Am fost echipa mai bună și am arătat și un fotbal mai bun până la momentele proaste pe care nu ni le explicăm nici noi”, a mai spui Moise.
Dacă mijlocașul central al „Bătrânei Doamne” a găsit plasa adversă de la distanță, atacantul Vali Buhăcianu nu a reușit să marcheze din numai câțiva metri. „Nu e vorba despre cine marchează și cine ratează, suntem o familie . Ne asumăm eșecurile și reușitele împreună, sperăm să mergem din victorie în victorie și să ne îndeplinim obiectivele”, a mai spus utistul.
Despre cel mai bun elev al său, la Reșița,
a vorbit și Laszlo Balint. „Romario Moise are valoare, dar și foarte mult de muncă și el știe. El a venit din postura de jucător bun de Liga 1, chiar am avut o discuție și i-am spus că am așteptări mari de la el și pretenția să ne ridice nivelul în toate momentele jocului. Atât pe cel de posesie, unde are calitate, cât și pe momentul de regresie, pentru că știe să se poziționeze foarte bine. Se adaptează oricărui post, chiar dacă locul său natural în teren nu este neapărat acolo unde îl folosesc eu. Dar, se descurcă bine. Este clar că poate și mai mult, știe și el și muncește în fiecare zi pentru a progresa. Sunt convins că Romario o să ne ajute și în perioada următoare, nu neapărat prin execuții, deși este capabil de așa ceva, dar și prin consistența randamentului individual”, a spus antre­norul utist despre elevul său care poartă
numele celebrului internațional brazilan, atacantul Romário de Souza Faria, care în Europa a evoluat pentru PSV Eindhoven, FC Barcelona și Valencia.
Și presa internațională a fost impresionată de execuţia utistului și a titrat:
ESPN: „Reţineţi numele şi execuţia! Acest mijlocaş în vârstă de 24 de ani, pe nume Romario Moise, a înscris un golazo senzaţional din afara careului, în Liga 2 din România. Echipa sa, UTA, a câştigat cu 3-2 la Reşiţa“.
Time24 News: „Foarfecă senzaţională în Liga 2 din România! Romario Moise a profitat de o neglijenţă a fundaşilor de la Reşiţa şi a reuşit o foarfecă splendidă, din afara careului”.
David F. Sanchidrian, jurnalist AS: „Acesta este Romario Moise, jucător în România, la echipa UTA. Tocmai a reuşit un gol senzaţional”.
Liga Maroc: „Gol fantastic în Liga 2 din România. Romario Moise a reuşit o foarfecă spectaculoasă pe stadionul din Reşiţa, când scorul era 2-2”.

Recomandările redacției