Amicalul dintre UTA și CS Ineu a fost fără istoric (11-1), dar s-a lăsat cu accidentarea destul de gravă în tabăra echipei emblemă a orașului. La mijlocul primei reprize, Cipri Rus a lovit cu capul o minge venită din banda dreapta, dar a fost tamponat mai apoi de un adversar în zona feței. Lovitura a fost destul de puternică, iar căpitanul „Bătrânei Doamne” nu a mai putut continua partida. A fost schimbat imediat cu Botea, un junior aflat în probe și, după ce și-a recăpătat echilibrul la vestiar, a ajuns la Urgențe, la Spitalul Clinic Județean.
Aici i s-a făcut imediat un film radiologic la cap, iar rezultatul a alertat stafful tehnic și administrativ. Rus a suferit o fractură de pomete stâng și necesită o intervenție chirurgicală. După ce s-au consultat în stânga și în dreapta, „oficialii” clubului arădean au decis ca fotbalistul să se opereze chiar astăzi, la Clinica de Chirurgie Oro-Ma­xilo-Facială, din Timișoara, acolo unde s-a și internat de ieri dimineață. De la ora 11, trei medici se vor ocupa de atacantul de 29 de ani, respectiv dr. Șerban Talpoș, dr. Robert Avrămuț și dr. Florin Dehelean, perioada de inactivitate totală a fotbalistului fiind de două săptămâni.
Vestea bună este că Rus poate pleca cu echipa în cantonamentul din Slovenia, pe 14 iulie, dar acolo va avea parte de antrenamente pur fizice, pe care colegii săi le vor bifa în prima parte a acestei luni. E exclus ca fotbalistul să fie folosit în partidele de verificare pe care UTA le va disputa în stagiul de pregătire, însă sunt șanse mari ca Rus să fie luat în calcul pentru startul sezonului. Oricum, dacă va intra pe teren în disputele pe puncte, cel mai bun marcator al „roș-albilor” în stagiunea 2018-2019 (cu 18 reușite) va trebui să se protejeze cu o mască de carbon. Aceasta va trebui purtată cel puțin până la finalul acestui an.
Așadar, conducerea „roș-albă” nu mai este nevoită să intervină pe piață pentru încă un atacant, dar varianta mijlocașului străin, care ar putea evolua de nevoie și ca al doilea atacant, rămâne în picioare.

Recomandările redacției