proiect-uvvgConsiliul de Administrație și Senatul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a premiat, în data de 21.07.2014, câștigătorii competiției interne de proiecte organizată de UVVG. În urma evaluării proiectelor de către o comisie independentă au fost premiați următorii directori de proiecte: Diana Ancheș din cadrul Falcultății de Științe Juridice, cu proiectul: „Medierea – justiția elegantă”, iar din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină
Dentară: dr. Casiana Stănescu – „Impactul clinic al Indicelul Homa în stabilirea riscului precoce de preeclampsia la femeia gravidă”; dr. Horațiu Papiu – „Influența alimentației bogate în antioxidanți naturali asupra cancerogenezei gastrice”; dr. Luminița  Dumitra – „Impactul diareei virale asupra stării de sănătate a copilului. Scor clinic în depistarea precoce a diareei virale”; dr. Tatiana Duminica – „Optimizarea diagnosticului și terapiei stomatopatiilor proteice”; dr. Melania Munteanu – „Obținerea unor picături de ochi pe bază de extracte de vâsc și usturoi nanoencapsulate – un posibil remediu în melanomul de coroidă”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, ne-a declarat: „Competiția internă de proiecte, cu finanţare din partea Consiliului de Administrație și al Senatului Universității de Vest „Vasile Goldiș”, are ca scop stimularea activității de cercetare științifică în cadrul Universității noastre. Sunt șase câștigători a unor proiecte foarte bine documentate. Evaluarea s-a realizat conform normativelor internaţionale europene de o comisie străină pentru fiecare proiect, fără să se știe numele, sau persoana care a întocmit proiectul. Vom stimula în continuare activitatea de cercetare științifică și posibilitatea ca tinerii să  poată conduce proiecte, care îi vor ajuta, atât în însușirea unor tehnici de cercetare științifică, cât și în evoluția lor ulterioară ca și cadre didactice, având totodată posibilitatea, prin aceste proiecte, să ocupe grade didactice superioare”.

Lect. univ. dr. Diana Ancheș, din cadrul Facultății de Științe Juridice a UVVG, directorul de proiect cu titlul: „Medierea – justiția elegantă”, care a obținut cel mai bun punctaj de 96,5, ne-a declarat: „Proiectul a fost o idee a echipei Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Împreună cu încă alți patru colegi am lucrat la elaborarea ideilor care vor fi supuse cercetării în acest proiect. Ne-am propus să scriem mai multe articole ISI, să participăm la conferințe naționale și internaționale, să organizăm la rândul nostru conferințe, iar în final, să publicăm un volum de studii la prestigioasa Editură „Cambridge Scholars Publishing” din Anglia”.

* Locuri de ȘCOLARIZARE GRATUITĂ,

prin Bursele „Vasile Goldiș”

Oferta academică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” pentru admiterea în anul universitar 2014-2015 este generoasă, ea cuprinzând 34 de specializări licenţă şi 24 studii aprofundate la nivel de masterat, 6 cursuri postuniversitare de specialitate, Școală doctorală în domeniul medicină şi biologiei și o Școală postdoctorală. Nu se percepe taxă de înscriere și nici taxă de admitere. Toţi studenţii pot beneficia, la cerere, de eșalonarea plăţii taxei de școlarizare în rate lunare.

Admiterea pentru ciclul universitar de licenţă și masterat se organizează pe bază de concurs de dosare şi media de la BAC, în două sesiuni, iulie şi septembrie 2014: 01– 28 iulie – înscrierea candidaţilor; 30 iulie – afișarea rezultatelor finale. Sesiunea de toamnă: 01 – 21 septembrie – înscrierea candidaţilor; 23 septembrie – afișarea rezultatelor finale; Admiterea din cadrul domeniului Sănătate: 01 – 26 iulie: înscrierea candidaţilor; 28 iulie –susţinerea testului grilă; 1 august – afișarea rezultatelor finale.

Acte necesare la înscriere: Diploma de bacalaureat sau adeverință; Certificat de naştere (copie legalizată); Certificat de căsătorie (copie legalizată); Adeverinţă medicală; Trei fotografii format ¾; Dosar plic.

Informații la Oficiul Permanent de Informare și Înscriere: B-dul Revoluţiei nr. 94-96, luni – vineri: 9,00-18,00; sâmbătă şi duminică: 9,00-13,00; telefon 0257/280373, email: admitere@uvvg.ro ; site: www.uvvg.ro.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albu

Recomandările redacției