rector uvvgConducerea și cadre didactice ale Universității de Vest „Vasile Goldiș” au participat, în data de 16.09.2013, la festivitățile dedicate deschiderii noului an școlar 2013 – 2014, din cadrul liceelor și grupurilor școlare din municipiul și județul Arad.
Reprezentanții Universității de Vest „Vasile Goldiș” au transmis un mesaj de salut din partea Senatului Universitar și a întregii comunități academice, dorind mult succes în noul an, elevilor și profesorilor din învățământul preuniversitar.
„Mulțumim pentru implicarea Inspectoratului Școlar Județean în parteneriatul educațional al învățării centrate pe educație în cadrul Târgurilor educaționale și a Zilelor Porților Deschise organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Este un parteneriat util între comunitatea academică, IȘJ, elevi, studenți și părinți. La rezultatele obținute au contribuit, atât distinsul corp profesoral, dar în special studenții susți­nuți de părinți. Transmit și un cuvânt de mulțumire dascălilor și tuturor celor implicați în activitatea didactică. Mult succes în noul an școlar!”, a subliniat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotroaci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, la deschiderea anului școlar din cadrul Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care a fost elev, cadru didactic și director al Colegiului Național „Moise Nicoară”, a declarat în fața elevilor, profesorilor și părinților prezenți la festivitatea de des­chidere a anului școlar de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, unde a participat, printre alți invitați și primarul Gheorghe Falcă, că „istoria okdeschpedagogiei a demonstrat că, în acele ţări, unde se fac investiţii în învăţământ, nivelul ştiinţific-cultural al unei naţiuni este deosebit. Cu prilejul acestei zile, vă doresc, mult succes în noul an de învăţământ, cu cele mai prestigioase rezultate cu care ne-am obişnuit. Cu atât mai mult cu cât, în acest an, beneficiaţi de această investiţie europeană de 12 milioane de euro, aşa cum spunea domnul primar, cea mai mare investiţie la nivel naţional, care se axează pe creşterea calităţii învăţământului, aşa cum a stabilit în vară Congresul Naţional al Educaţiei. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” îi aşteaptă pe absolvenţii Colegiului Național „Moise Nicoară” să facă parte din unitatea noastră academică. Le pregătim în acest sens multe noutăţi pentru anul nou academic, printre altele un Centru Internaţional de Experimentare de animale de laborator, 8 laboratoare noi în domeniul medical, care vor fi puse la dispoziţia studenţilor şi noi condiţii de cazare şi de masă pentru studenţi și participarea noastră, în calitate de parteneri, la înfiinţarea unui nou spital clinic în judeţul Arad, dar și prin faptul că Facultatea de Științe Juridice este reprezentată în cel mai înalt forum al Dreptului European de la Viena. Toate acestea sunt factori care ne îndreptăţesc să afirmăm că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” se îndreaptă către Europa Academică. În final, vreau să îmi salut colegii minunați care lucrează sau au lucrat la acest liceu, să salut părinţii şi să vă urez succes, nu înainte de a invoca două personalităţi: Moise Nicoară, patronul vostru spiritual, care spunea următoarele: „Nu am patimă mai mare decât bucuria de a fi alături de neamul românesc”. Mai amintesc numele academicianului Vasile Goldiş, elev al acestui liceu, care în calitate de ministru al învăţământului, după 1918, a fost un devotat susţinător al învăţământului românesc.”.
Biroul  de presă al UVVG

Recomandările redacției