UVVG Pro Volei Arad a confirmat participarea în Divizia A1, autoritățile afirmă: „E necesară și o cofinanțare de 10-20% din buget”
De 24 de ore a avut nevoie UVVG Pro Volei Arad, câştigătoare a seriei de vest a ligii secunde, să dea un răspuns pozitiv la invitația de a lua startul în ediția viitoare a Diviziei A1. Bineînțeles, președintele clubului de pe Mureș, Radu Sabău, a fost cel care și-a dat ok-ul, deși la ora actuală se bazează doar pe promisiuni și bune intenții.
Conform estimărilor, gruparea arădeană ar avea nevoie de aproximativ 200 de mii de euro pentru sezonul 2020-2021, adică 950 de mii de lei, din care a primit, deocamdată pe foaie, doar 50 de mii în cadrul primei sesiuni de proiecte de la CMCA. „Am confirmat astăzi, prin email, că vrem să participăm în prima ligă, cu atât mai mult cu cât ne-am câştigat dreptul de a promova pe teren. Am avut discuţii preliminare la Consiliul Judeţean, fără însă a ni se promite nimic sigur. O să depunem proiecte pentru finanţare atât la ei cât şi la Centrul Municipal de Cultură şi sperăm să fim sprijiniţi. Ar fi păcat să ratăm aceasă şansă mare, de a readuce voleiul arădean în elită, după 50 de ani! Oricum, trebuie să ştim cât mai repede pe ce bani ne bazăm, pentru că Federaţia ar vrea să înceapă campionatul din august. Încă nu am reluat pregătirile, pentru că nu putem îndeplini normele care se impun de autorităţi, aşteptăm alte etape ale relaxării în ceea ce priveşte sportul. Lotul îl vom forma în funcţie de buget, de echipa de seniori se va pregăti Andrei Laza, care va fi antrenor-jucător, iar juniorii îi lăsăm pe mâna lui Marius Mascovits”, a declarat Radu Sabău pentru livearad.ro.
Într-adevăr, autoritățile județene sunt dispuse să ajute sportul cu balonul la fileu din orașul nostru, însă vorbesc și despre o cofinanțare din partea unor sponsori. „Personal, mi-aș dori o echipă de volei în prima ligă, mai ales că această șansă s-a ivit după o jumătate de secol de la ultima participare în elită. Lângă baschet, ar mai fi loc de cel puțin de un sport de echipă ce se practică în sală cu prezență în prima ligă, doar că trebuie un plan de finanțare bine ancorat. Cunoaștem și noi suma de 950 de mii de lei pe care UVVG Pro Volei Arad o solicită pentru un sezon întreg, însă, după cum se știe, la Consiliul Județean și la Primărie, la finanțările pe bază de proiecte, banii se acordă pe un an calendaristic și nu un sezon în sport. Așadar, domnul Sabău de la clubul de volei trebuie să-și facă un buget pentru a doua jumătate a anului 2020 și vom face tot posibilul ca, împreună cu Primăria, să găsim resurse de finanțare. Însă, pe de altă parte, din punctul nostru de vedere, e necesară și o cofinanțare de măcar 10-20% din buget, ce ar trebui identificată din mediul privat”, spune Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.
Așadar, UVVG Pro Volei Arad ar putea deveni a patra echipă arădeană ce ajunge în elită, lângă FCC Baschet Arad, AMEFA (polo) şi Piroş Security (fotbal feminin). Pe teren vor mai vorbi în această vară și fotbaliștii de la UTA și handbalistele de la Crișul, cu șanse bune de a rotunji numărul echipelor arădene din primul eșalon.
FOTO: volei.jpg – În proporție mare, voleibaliștii arădeni vor juca în elită din nou sezon

Recomandările redacției