Din păcate, foarte mulți români vin în țară doar în vizită. Odată cu Sărbătorile Pascale, vamele s-au aglomerat, lumea a venit acasă de prin toată Europa, familiile s-au reunit și sărbătorile au fost mai fericite. Acum, singura problemă ar fi că oamenii dragi nouă trebuie să plece înapoi în străinătate și să aștepte următorul concediu ca să revină acasă.

A fost în țară sora mea împreună cu cumnatul meu. N-au mai fost de vreo doi ani acasă pentru că ei stau în America, el fiind de loc de acolo. Îți dai seama că m-am bucurat că au venit acasă de sărbători, îmi era dor de ea că n-am mai văzut-o de anul trecut de când i-am vizitat eu pe ei. Noi ne-am obișnuit deja cu distanța asta, dar încercăm să ne vizităm măcar o dată pe an, dacă nu de două ori. Problema e distanța uriașă și costurile, dar fiecare are viața ei și trebuie să ne înțelegem una pe cealaltă”, spune Laura, 30 ani.

Nu a venit și nu a plecat nimeni. Cu bune, cu rele, noi am reușit să rămânem toți prin apropiere. Am făcut sărbătorile împreună, dar la noi oricum era un fel de obicei să ne vedem măcar jumătate de familie o dată pe săptămână și să stăm la povești. Pot spune că sunt norocos că nu trebuie să trec prin procesul acela în care te revezi cu oamenii pe care îi iubești, ca mai apoi să fii nevoit să îți iei rămas-bun de la ei”, zicea David, 21 ani.

Părinții mei sunt plecați și stabiliți în Germania. Am fost eu la ei de Crăciun, dar acum ei nu au putut să vină în țară pentru că nu au avut atâtea zile libere ca noi. Nu mi-a plecat nimeni drag, problema este că nu au putut ajunge acasă și că ne vedem doar cândva în vară din nou”, povestește Andreea, 20 ani.

Au venit doi verișori acasă care erau plecați în Olanda. Am petrecut timpul împreună, totul a fost frumos și ne-am amintit că atunci când eram mici stăteam mereu unii cu alții. Au plecat, a fost trist, mai ales că încă vreun an nu mai vin acasă și nu avem cum să mergem noi să îi vizităm”, zice Cristina, 19 ani.

Au venit niște rude în țară de sărbători dar nu pot spune că plecarea lor m-a afectat în mod special. Suntem ceva mai îndepărtați, nu ținem legătura mereu și nu prea vorbim când ei nu sunt acasă. Ne-am bucurat să fim toți împreună și abia așteptăm vara pentru că ne-am făcut planuri să plecăm puțin prin țară să vizităm, poate și la mare puțin și mai multe”, ne spunea Bogdan, 23 ani.

Recomandările redacției