cearta_cupluNu are rost să stai şi să plângi după ce a fost la nesfârşit şi nici să faci lucruri nesăbuite doar “ca să-i arăţi că ţi-e bine şi fără el”. În schimb, poţi face asta să treci mai uşor peste momentele grele:

Fii tristă

Dar impune-ţi o limită. Nu e sănătos nici să eviţi problema – adică să te prefaci că totul ar fi în ordine – dar nici să stai să plângi cât e ziua de lunga. Pune-ţi o limită de timp.

Facebook şi Twitter?

Stai departe de site-urile de socializare. Nu-l urmări pentru că îţi faci mai mult rău. Dacă nu vrei să-l stergi imediat din liste, măcar ascunde-i profilul din faţa ochilor tăi.

Vorbeşte

Cu cât discuţi mai mult despre despărţire, cu atât te vei simţi mai puţin tristă. Adună-ţi prietenele cele mai apropiate şi povesteşte-le tot!

Fă ceva ce lui nu-i plăcea

Întoarce-te la tine, la cum erai înainte. Fă ceva ce cu el n-ai fi putut face. De exemplu bungee-jumping sau mâncat la un restaurant anume.

Schimbă, modifică, rearanjează

Cu cât ai mai mult loc acasă, cu atât mai bine. Mută-ţi mobila, rearanjează-ţi camerele. Acest lucru îţi poate schimba perspectiva şi aşa vei putea trece mai uşor peste momentul greu.

Că tot vorbim de schimbări, schimbă şi ceva la tine, nu doar la locuinţa ta. Desigur, nu este indicat să te tunzi sau să-ţi arunci întreaga garderobă pe geam, în schimb colorează-ţi unghiile într-o culoare stridentă sau fă-ţi şuviţe apropiate de nuanţa ta. Te vei simţi reîmprospătată.

Transpiră

Sportul este terapeutic. Fă cât mai mult sport şi te vei simţi mai fericită. În plus, te vei simţi şi mai obosită, aşa că nu vei pierde nopţile gândindu-te la ce nu a mers în relaţia voastră.

Răsfaţă-te

Potrivit unor studii, creierul nu cunoaşte diferenţa între durerea fizică şi cea emoţională, aşa că dacă te răsfeţi la un spa sau cu un masaj, te vei simţi mai bine şi din punct de vedere spiritual.

Învaţă lucruri noi

Găseşte-ţi ocupaţii noi, învaţă ce ţi-ai dorit mereu, dar de fiecare dată ai găsit motive să te întorci din drum. Ei bine, acum e momentul.

SURSA: http://bravonet.ro

Recomandările redacției