Va avea loc o sesiune specială pentru elevii afectați de coronavirus

0
554

Preşedintele României, Klaus Iohannis a anunţat, joi, că atât examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat vor avea loc conform calendarului deja stabilit. Însă, pentru elevii care se află în izolare în perioada examenelor sau sunt infectați cu covid-19, se va organiza o sesiune specială.

Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate. Evaluarea Națională se va face începând cu 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Însă, a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră. Acești copii am considerat că trebuie să primească aceeași șansă. Pentru copiii bolnavi, găsiți cu febră, pentru cei izolați cu familia sau în carantină, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând cu 29 iunie. În privința Bacalaureatului, cu siguranță este posibil și aici să fie copii care au diferite probleme și pentru a putea rezolva pausal chestiunea se va organiza ca și în alți ani a doua sesiune de Bacalaureat în august”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Așadar, pe lângă sesiunea din august, cum se obișnuia în alți ani va exista o sesiune specială dedicată elevilor afectați de coronavirus. După anunțul făcut de șeful statului, au fost eliminate ipotezele din spațiul public conform cărora pentru evitarea riscului infectării cu COVID-19, ar fi fost necesară o echivalare cu notele de la clasă obținute pe parcursul liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.