Va fi şedinţă extraordinară a CLM pe tema CET Hidrocarburi, dar va fi degeaba

0
249

Viceprimarul Aradului, Călin Bibarţ, a organizat ieri o conferinţă de presă în care a informat că Opo­ziţia din CLM a cerut convocarea unei şedinţe extraordinare a deli­berativului municipal pe tema CET Hidrocarburi, în respectiva cerere fiind incluse şi două proiecte de hotărâri propuse de consilierii opozanţi: obligarea conducerii CET Hidrocarburi, prin hotărâre de CLM, să plătească cu prioritate salariile angajaţilor (anterior, Opoziţia a emis un comunicat în care acuză neplata salariilor la CET Hidrocarburi), şi constituirea unei comisii de anchetă al cărei obiect de studiu să fie CET Hidrocarburi.
Referitor la respectiva cerere a opozanţilor, Călin Bibarţ a anunţat că şedinţa extraordinară se va convoca, întrucât legea impune ca o astfel de şedinţă să se convoace dacă este cerută de minimum o treime din numărul de consilieri – iar cererea opoziţiei are suficiente semnături de susţinere, însă punctul său de vedere, transmis şi în comunicatul ulterior conferinţei de presă, este următorul: „Ceea ce vor reprezentanții Opoziţiei este populist și ilegal! Consiliul Local nu are cum să decidă când și cum se face plata salariilor într-o societate comercială.
De altfel este și fără obiect, întrucât CET a informat munici­palitatea prin adresa nr. 5351/ 14.11.2016 că salariile angajaților sunt achitate la zi. În pri­vința înființării comisiei de analiză și verificare la CET cu membri CLM, oameni politici, acest proiect este o glumă proastă, se știe foarte bine că din data de 2 noiembrie  am constituit deja o comisie formată din specialiști, care vor prezenta raportul plenului CLM. Politicienii Opoziţiei din Consi­liul Local din păcate vor să facă doar politică, nu și administrație. Dacă doreau într-adevăr să facă administrație ar fi votat acum o săptămână preluarea punctelor termice în patrimoniul orașului și nu ar fi pus Aradul în risc de a pierde 9,4 milioane CHF fonduri nerambursabile destinate tocmai modernizării sistemului de termoficare”.
Cum spuneam, Bibarţ a confirmat că şedinţa se va convoca, însă din spusele sale reiese că se va convoca degeaba, propunerile opozanţilor neavând nici cea mai mică şansă de a fi însuşite, deci aprobate. Va fi însă un nou exerciţiu electoral pe banii contribuabililor şi nimeni nu va returna nici un ban. Oare cât o costa în bani convocarea şi desfăşurarea unei şedinţe a CLM? Că în nervi ştim cât.
primaria-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.