Vacanță forțată, de două săptămâni, pentru elevi

0
8422

Vacanță de două săptămâni pentru toți elevii și revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie, după cele două săptămâni, este una dintre propunerile exemplificate ca „măsuri ferme pentru limitarea transmiterii”, în documentul USR-PLUS prezentat luni la Cotroceni, la consultările cu partidele politice organizate de președintele Klaus Iohannis. Este vorba despre propunerile pentru negocierea unui nou program de guvernare, conform edupedu.

În documentul de 17 pagini se propune decalarea anului școlar: vacanță 2 săptămâni, cu prelungirea școlii în lunile de vară și decalarea cu 2 săptămâni a examenelor de bacalaureat și de capacitate (N. Red. Examenul de la finalul clasei a VIII-a nu se mai numește „de capacitate” din 2003); revenire în format fizic în localitățile cu incidență sub 6/mie după cele 2 săptămâni, cu continuare online pentru restul localităților. Excepție: învățământul preșcolar și primar, care continuă în format fizic.

 Reluarea testării în școli: testare nazală (neinvazivă), gratuită, efectuată de personal medico-sanitar sau cadru didactic instruit, pentru copiii și personalul didactic și auxiliar simptomatic sau contact”, potrivit documentului.

Argumentul acestei inițiative  este următorul: „Conștienți de situația critică în care se află România, având în vedere restanțele și amânările inacceptabile de la implementarea reformelor, înregistrate în 2021, manifestând determinarea de a reclădi o coaliție bazată pe obiective de politici concrete, clar asumate, și un parteneriat onest .Propunem următoarele principii pentru negocierea unui program de guvernare care să aibă ca obiectiv pe termen scurt gestionarea crizei sanitare și pe termen mediu o guvernare care să livreze reformele necesare pentru modernizarea României. Guvernul PNRR+ ar trebui să aibă ca linie roșie reformele agreate în PNRR și voința politică a partenerilor de a schimba România”, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.