Vacanța în ”era covid”: destinațiile permise arădenilor, în această vară, în Europa

0
267

Cazurile de covid  se reduc simțitor iar campania de vaccinare continuă peste tot în lume. Multe țări europene, și-au anulat parțial restricțiile. Așadar arădenii au șansa de a se bucura din nou de călătorii și vacanțe peste hotare.

În Germania, aproape toate landurile federale au relaxat măsurile privind călătoriile sau au planuri de relaxare pentru sezonul de vară. Cu câteva excepții, magazinele, hotelurile, terasele și localurile funcționează din nou. La Berlin, redeschiderea unităților de cazare s-a făcut în  11 iunie. Restaurantele primesc din nou clienți în interior din data de 4 iunie.

Arădenii care călătoresc cu avionul sunt obligați în continuare să se testeze înainte de zbor. Persoanele vaccinate sau vindecate de COVID au parte de un regim și mai relaxat. Acestea nu trebuie să stea în carantină decât dacă au vizitat țări în care circulă o nouă variantă de coronavirus.

În Austria din 19 mai, hotelurile, localurile, locurile de agrement și obiectivele turistice sunt din nou deschise. Ca măsură de siguranță, în multe cazuri se cere prezentarea unui test la intrare. Evenimentele sunt permise în aer liber cu până la 3000 de participanți, în interior cu maximum 1500. Cel puțin turiștii germani nu mai sunt obligați să stea în carantină. Persoanele vaccinate, testate negativ și vindecate de COVID pot vizita Austria fără probleme.

În Spania și Portugalia persoanele  care vin dintr-o zonă de risc li se cere, la intrarea în Spania, să prezinte un test negativ. În cazul Spaniei, măsurile diferă de la o regiune la alta. Ca atare, turiștii sunt rugați să se informeze înaintea călătoriei în această țară. Pe insula Mallorca,  din 7 iunie, se poate circula și pe timpul nopții.

Situația Portugaliei s-a îmbunătățit considerabil, cu excepția insulelor Azore și Madeira – considerate în continuare zone de risc. Portugalia a relaxat măsurile pentru cetățenii din aproape toate statele Uniunii Europene. La intrarea în țară încă se mai cere prezentarea unui test. Restaurantele, cafenelele, barurile, teatrele, cinematografele sau obiectivele turistice sunt deschise până cel târziu la ora 22.30.

În Franța terasele, hotelurile, magazinele și instituțiile culturale sunt din nou deschise. Prezentarea unui test negativ nu este necesară. Ieșirile pe timpul nopții sunt interzise începând cu ora 21:00. Cine călătorește în Franța trebuie să facă dovada unui test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore și să completeze un formular. Persoanele vaccinate nu beneficiază de privilegii. 

În Grecia, una dintre cele mai căutate țări de către arădeni, obiectivele turistice și muzeele pot fi din nou vizitate la fel și localurile. În intervalul orar 00:30-5:00 încă nu este permisă ieșirea din locuințe.

Și în Italia se relaxează treptat restricțiile. Obligativitatea purtării măștii se menține deocamdată. La fel și interdicția ieșirii pe timp de noapte, începând cu ora 23:00. Terasele, teatrele, muzeele și cinematografele sunt deschise. Cine călătorește în Italia trebuie să prezinte un test negativ. Persoanele testate negativ sau vaccinate avantaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.