Vaccinarea arădenilor sub 65 de ani se amână cu 17 zile

0
409

Toți arădenii sub 65 de ani, atât persoane cu boli cronice, cât și persoane care fac parte din categoriile esențiale, programați la vaccinare între 30 ianuarie și 11 februarie, vor fi amânați pentru după 16 februarie, potrivit unei decizii luate la nivel național de Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare. Decizia este luată din cauza lipsei de vaccinuri.

„CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

 

„Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea «Programările mele» din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic”, se arată în același comunicat de presă.

 

Înainte de această decizie a mai fost anunțată o altă amânare cu 10 zile pentru persoanele din categoriile esențiale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.