Vaccinarea profesorilor din județul Arad începe în 1 martie

0
278

Personalul din sistemul de învățământ se va putea vaccina cu serul AstraZeneca (persoanele cu vârste de până la 55 de ani) și Pfizer (inclusiv persoanele de peste 56 de ani), iar asta în perioada 24 februarie-10 martie. În județul Arad, vaccinarea începe, în principiu,  în data de 1 martie. Înscrierile au început deja, programarea făcându-se prin intermediul unităților de învățământ.

Valeriu Gheorghiță a spus că profesorii nu au putut fi vaccinați împotriva COVID-19 înainte de începerea școlii, din cauza numărului insuficient de doze de vaccin livrate de companiile producătoare.

„Procesul de vaccinare al personalului din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor, inclusiv București, și va continua joi cu alte 14 județe, din 26 februarie cu două județe, iar pe 1 martie în ultimele trei județe. Perioada de vaccinare durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze”, a mai spus medicul militar într-o conferință de presă.

„Estimăm aproximativ 60.000 de persoane. 42.000 de persoane sunt deja vaccinate din rândul personalului din învățământ, iar 120.000 sunt deja programate”, a precizat el.

Profesorii vor fi vaccinați în majoritatea cazurilor „în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației”, iar în județele unde nu au fost „locații potrivite”, vaccinarea va fi făcută în „alte spații din centrele de vaccinare care nu erau puse în activitate”, potrivit digi24.ro. În Arad, vaccinarea se va face, cel mai probabil, în campusul Universității „Vasile Goldiș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.