Vaccinul Pfizer, acum și pentru copii. De când vor putea fi imunizați cei mici

0
140

Serul Pfizer urmează să fie autorizat săptămâna viitoare în SUA pentru vaccinarea adolescenților în vârstă de peste 12 ani. Același lucru s-ar putea întâmpla în Europa, din iunie. Iar din toamnă, compania va pune pe piață un vaccin pentru copiii cu vârste între 2 și 11 ani.
De altfel, în SUA, preşedintele Joe Biden a lansat marţi o „nouă fază” a campaniei vaccinare anticovid, în care sunt vizaţi adolescenţi şi americani mai reticenţi, cu un nou obiectiv – vaccinarea cu cel puţin o doză a 70% dintre americani până la Ziua Naţio­nală, la 4 iulie.
În România, copiii între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați din vară
Pfizer a depus toată documentația și la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), iar autorizația ar putea fi acordată luna vii­toare, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță, coor­donatorul campaniei naționale de vaccinare. „Ne așteptăm ca în zilele următoare FDA să acorde această autorizație și foarte probabil ca luna următoare și EMA să elibereze autorizația, astfel încât în această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, cu acordul părinților”, precizează me­dicul militar. Potrivit grupului farmaceutic, eficiența, în cazul copiilor, este de 100%.
Se lucrează la vaccinul pentru grupa de vârstă 2-11 ani
Dar asta nu e tot. A fost dezvoltat și un vaccin pentru copiii mici, cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani, pentru care Pfizer va cere autorizație începând din septembrie. Astfel, din toamnă, poate și în România următorul an școlar va începe în condiții mai bune. În acest moment, serul Pfizer se administrea­ză tinerilor de peste 16 ani.
Spitalele sunt pline de copii bolnavi de COVID
Chiar dacă la începutul pandemiei credeam că cei mici sunt majoritatea asimp­tomatici, situația s-a schim­bat pe parcurs. Noua tulpină din Marea Bri­tanie se pare că a afectat masiv nu doar adulții, ci și copiii, unii cu vârste sub 10 ani. În urmă cu exact o lună, 167 de minori bolnavi de COVID erau internați în spitale, dintre care 16 la ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.