Vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului are 95% eficienţă şi nu are efecte adverse

0
301
August 25, 2020, Atlanta, GA, USA: Volunteers selected to participate in blind Phase 2 and 3 clinical trials for Covid-19 vaccines are injected with either a placebo saline solution or one of two vaccines being evaluated for safety, tolerability, immunogenicity and efficacy in protection against Covid-19 in healthy adults. .The trials, expected to enroll 30,000 healthy adults, are being conducted in several cities in the U.S. After injected with the vaccine, participants are given a self-swab kit to be used in they develop an illness. The trials are conducted by Pfizer Corp for BioNTech, Inc.The vaccines do not contain the whole Coronavirus, or parts of the virus than can make people ill, according to the test’s informed consent form.,Image: 555026969, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

O analiză finală arată ca vaccinul Pfizer are o eficienţă de 95% împotriva Covid-19. Vaccinul nu a cauzat probleme serioase de siguranţă. Datele iniţiale arătau o eficienţă de peste 90%, potrivit Pfizer.
O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti coronavirus de la Pfizer arată că acesta are o eficienţă de 95% în prevenirea infecţiilor, chiar şi la adulţii în vârstă. De asemenea, nu a cauzat probleme serioase de siguranţă, a declarat compania miercuri, potrivit unei relatări CNN. Compania a realizat un studiu pe 170 de cazuri de vountari infectaţi cu SARS-CoV-2. Dintre aceste cazuri, 162 de infecţii au fost la persoanele cărora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu soluţie salină simplă, în timp ce opt cazuri au fost la participanţii care au primit vaccinul propriu-zis. Acest lucru rezultă o eficacitate de 95%, a spus Pfizer.
Datele iniţiale arătau o eficienţă de peste 90%, potrivit Pfizer. „Eficacitatea a fost constantă în funcţie de vârstă, rasă şi etnie. Eficacitatea observată la adulţii cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%,” au declarat Pfizer şi partenerul său german BioNTech, într-o declaraţie comună. „Au fost 10 cazuri severe de Covid-19 observate în proces, cu nouă dintre cazuri care au apărut în grupul placebo şi unul în grupul vaccinat,” au adăugat cele două companii. Un grup independent a urmărit rezultatele şi efectele secundare. „Până în prezent, Comitetul de monitorizare a datelor pentru studiu nu a raportat nicio problemă serioasă de siguranţă legată de vaccin,” au anunţat companiile.
„Singurul efect advers a fost oboseala, la 3,7% dintre pacienţi.” Pfizer a declarat că va solicita FDA autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului „în câteva zile”.
„Aceste date vor fi, de asemenea, transmise altor agenţii de reglementare din întreaga lume” , a spus Pfizer. Compania intenţionează să publice datele şi
într-o revistă ştiinţifică.
„Protecţia rapidă pe care o oferă acest vaccin – combinată cu profilul său de tolerabilitate la toate grupele de
vârstă studiate până acum – ar trebui să contribuie la transformarea acestui vaccin într-un instrument important pentru abor­darea pandemiei actuale,” a declarat dr. Ugur Sahin, CEO şi cofondator al BioNTech.
Pfizer a declarat pe 9 noiembrie că datele intermediare au furnizat dovezi iniţiale că vaccinul avea o eficacitate de peste 90%. Aceste date s-au bazat pe primele 94 de cazuri de infecţie cu coronavirus în rândul voluntarilor. Compania a spus la momentul respectiv că va trebui să numere mai multe cazuri de infecţie în cadrul procesului înainte de a putea lua în considerare partea de fază 3 a procesului şi a solicita autorizaţia FDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.