Vaccinul Polidin ar urma să fie produs din nou în țară. Mihai Fifor a vorbit despre reluarea producției

0
547

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat că, până la finele anului viitor, producția de vaccinuri ar urma să fie reluată la Institutul Cantacuzino, la o unitate de producție nou construită și în baza unui parteneriat cu o companie farmaceutică.

„Avem proiectele pentru producția Polidinului și o să revenim în piață cu Polidinul, producția pentru Cantastim, de asemenea extrem de căutat în piață la vremea sa, și începem să pregătim personalul pentru aria de vaccin gripal”, a precizat Fifor, într-o conferință de presă susținută la Institutul Cantacuzino.

Ministrul Apărării a precizat că încă se poartă negocieri cu firme interesate de parteneriatul cu Institutul Cantacuzino pe producția de vaccin.

„Nu am terminat negocierea, nu am discutat cu o singură companie, am încercat să avem o paletă cât mai mare, astfel încât să putem să alegem pentru Cantacuzino compania care oferă cele mai bune condiţii de colaborare cu Institutul. (…) Suntem pe final cu aceste evaluări şi aceste negocieri. Vom putea, sper, până la finele anului, să anunţăm această companie. Cât priveşte producţia de vaccin, noi avem o estimare ca, în 6 – 8 luni, să putem să ridicăm hala pentru această producţie, urmând să se poată face transferul de tehnologie. De asta, de îndată ce vom avea alături de noi un partener, vom şti ce tip de tehnologie vom putea transfera în ţară, astfel încât să facem producţia de vaccin. Eu sunt optimist, sper ca până la finalul anului viitor să avem această facilitate. La preluarea Institutului, în ianuarie, v-am spus un an jumătate – doi este evaluarea cea mai optimistă pe care noi puteam să o facem vizavi de reluarea producţiei de vaccin.”

Mihai Fifor spune că anul 2019 va însemna pentru Institutul Cantacuzino, de asemenea, „acreditarea Laboratorului de control al calităţii şi extinderea portofoliului acestui laborator, acreditarea Laboratorului de analize medicale şi extinderea portofoliului şi includerea centrelor de referinţă în sistemul naţional de sănătate publică şi dezvoltarea colaborării cu Ministerul Sănătăţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.