Val de controale la firmele de construcții arădene

0
170

Patronii de firme care se ocupă cu construcții au avut parte de controale în această perioadă. Inspectoratul Teritorial de Muncă a desfășurat acțiuni de control pentru verificarea cerințelor minime de securitate și sănătate la lucrări.

În perioada 5 – 7 iulie 2017 s-a desfășurat, la nivel național, acțiunea de control privind verificarea cerințelor minime de securitate și sănătate la lucrările de săpături.

Acțiunile au urmărit diminuarea consecinţelor negative, sociale şi economice, care derivă din nerespectarea prevederilor legale din domeniul securității și sănătății în muncă, montarea și utilizarea mijloacelor de protecție colectivă împotriva surpării malurilor -sprijiniri de maluri și verificarea existenței căilor sigure pentru intrarea și ieșirea din zona de excavații.

„Motivarea acțiunii a constat în creşterea numărului de evenimente din ultima perioadă, în activitatea de construcţii, ca urmare a neluării măsurilor de securitate şi sănătate împotriva surpării de maluri, ceea ce a făcut necesară organizarea de acţiuni de control la toate şantierele unde se identifică lucrări de construcții, rețele edilitare, branșamente în rețelele edilitare, cămine de vizitare, puțuri pentru fântâni, rezervoare îngropate, care necesită efectuarea de săpături”, a susținut Ecaterina Isac, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Astfel, pe parcursul celor trei zile de derulare a acțiunii, inspectorii de muncă pe  linia securității și sănătății în muncă au controlat un număr de 11 agenţi economici, unde au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.000 de lei.

Chiar la finele săptămânii trecute, pe strada Aurel Suciu din municipiu a avut loc un accident de muncă, soldat cu decesul unui muncitor, în vârstă de 61 de ani, angajat la societate de construcții din Arad. în timp ce lucra pe acoperișul unui bloc a căzut de la o înălțime de 18 metri, decedând pe loc. Inspectorii de muncă efectuează cercetări pentru elucidarea cauzelor accidentului. Controalele ITM vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.