Problema combinatului vâlcean „Oltchim” i-a adus miercuri, la aceeaşi masă, pe reprezentanţii conducerilor filialelor vâlcene ale Partidului Naţional Ţărănesc – Creştin Democrat, Partidul Alianţa Socialistă şi Partidul România Mare, aceştia constituind „Comitetul de Acţiune pentru Salvarea Oltchim'(CASO).

 

 

 

Cei trei lideri de partid, Ioan Iordăchescu(PNŢ-CD), Constantin Rotaru (PAS) şi Ion Nuică (PRM) s-au reunit pentru a concepe „un proiect care să aducă soluţii pentru combinatul chimic” şi care ar urma să fie adus la cunoştinţa cabinetului Ponta.

„Prin această iniţiativă vrem să aducem la cunoştinţa conducătorilor din administraţia centrală şi locală problemele economice care au apăsat şi apasă pe umerii comunităţii judeţene după 1996 încoace. Scopul nostru este de a forţa Guvernul să facă ceva pentru industria judeţului Vâlcea. Colateral problemei Oltchim, o să vorbim şi o să acţionăm şi pentru alte întreprinderi ale judeţului Vâlcea, care au fost fărâmiţate şi desfiinţate sută la sută”, a declarat liderul PRM, Ion Nuică.

Liderul socialiştilor a declarat, la rândul său, că diferenţele doctrinare sunt secundare în faţa priorităţilor judeţului.

„Probabil că ar fi fost greu de crezut că un socialist, un ţărănist şi un reprezentant al PRM pot fi alături într-o acţiune comună. Însă, pe noi nu ne unesc doctrinele, ne uneşte Oltchimul, la această oră, şi interesul pe care îl avem fiecare dintre noi faţă de soarta noastră, a vâlcenilor. Este aproape o lună de când căutăm soluţia de a demara acţiuni şi manifestări, în sprijinul salvării Oltchimului. Demarajul a fost destul de greoi, dar pot să salut întâlnirea care a avut loc la Consiliul Judeţean între liderii de sindicat, parlamentari şi autorităţile locale, după care întâlnirea de la Ministerul Economiei”, a precizat Rotaru.

De asemenena, liderul ţărăniştilor vâlceni, Ioan Iordăchescu a făcut apel la unitate în probleme economice care privesc soarta judeţului.

„Nu numai societatea Oltchim se află într-o situaţie dramatică. Vom studia şi vom prezenta fiecare caz în parte, acolo unde considerăm că lucrurile au degenerat. Judeţul Vâlcea se află într-o decădere economică şi pe fondul unei crize morale şi singura soluţie este să ne punem la masă şi să discutăm, din punctul nostru de vedere, situaţia cu plusurile şi cu minusurile care se înregistrează la ora actuală”, a afirmat Iordăchescu. AGERPRES/(AS-autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru)

 

Recomandările redacției