Valea Rădeștiului a răsunat de evoluțiile artiștilor participanți la sărbătoarea de 1 Mai

0
476

Deoarece ziua de 1 Mai a căzut în zi de luni, unele administrații locale au ales să organizeze activități culturale specifice în avans cu o zi, și anume duminică, 30 aprilie. Este și situația din frumoasa comună Almaș, unde primarul interimar Ginu Costea s-a preocupat ca desfășurarea sărbătorii să se facă în cele mai optime condiții, atât pentru participanții cât și pentru spectatori.
Surpriza a fost că în comună au avut loc și alte activități, sub organizare privată, de exemplu o fost nuntă dar și… alegeri pentru noua conducere a Composesoratului Urbarial din Almaș – unde s-a ales cu greu conducerea (din motive de ordin material, firește).
Sărbătoarea a demarat cu urarea de bun venit a primarului interimar Ginu Costea, urmată de câteva cuvinte de suflet adresate de acesta tuturor celor prezenți.
„Mă bucur că pentru această sărbătoare și vremea s-a hotărât să se îndrepte – în noaptea trecută plouând bine iar acum soarele strălucește. Alături de noi sunt și oaspeți de seamă, veniți de la Județ, precum domnul Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad, domnul Mi­- hăiță Calimente – președintele filialei arădene a ALDE cărora le urăm bun venit și-i invităm să ne spună câteva cuvinte“ a precizat printre altele edilul din Almaș.
Spicuiri din cuvântările invitaților
După ce a salutat asistența, președintele Consiliului Județean Arad –  Iustin Cionca a adresat câteva cuvinte oamenilor.
„Mă bucur că am avut această deosebită ocazie să revăd această zonă superbă și să fiu printre oamenii deosebiți de aici. Am cuvinte de apreciere atât pentru oameni cât și pentru conducerea interimară a comunei pentru felul profesionist în care a știut să gestioneze situația și să continuie activitatea în comună. Urez tuturor sănătate și spor în activitatea dumneavoastră, oriunde o desfășurați“.
La rândul său, președintele filialei arădene a ALDE, fostul parlamentar Mihăiță Calimente a precizat că „după 11 iunie, la Almaș vom avea primar ALDE. Eu întotdeauna am simpatizat zona și oamenii de aici și le urez spor în ceea ce fac“.
Program artistic deosebit
A urmat un program artistic sus­ținut de mai multe ansambluri din județ. Au evoluat: ansamblul Junii Podgoria Ghioroc, ansamblul Românașul din Zădăreni – însoțit de primărița comunei, economista Doina Petri, orchestra muzicală condusă de Ghiță Rotaru – un renumit instrumentist, ansamblul Crăișorii Moților din Tisa-Nouă  – coordonatori Dan și Maria Budea. Acești dansatori au venit înveșmântați în costume au­tentice moțești, impresionând pu­blicul cu frumoasele lor dansuri populare, observându-se în evolu­țiile lor preocuparea deosebită pentru calitate și originalitate. Au mai participat și numeroși soliști vocali printre care Gabriel Stoica, Roxana Suciu.
Atmosfera deosebită a fost susținută și de preparatele culinare realizate în aer liber, pe Valea Rădeștiului împrăștiindu-se apetisante miresme de mititei prăjiți ori vrișli dar și de frigărui și cârnăciori, renumitul preparator Gelu Sida din Hălmagiu fiind și el prezent, cu bunătățile sale.
Au avut loc și unele demonstrații mai aparte, respectiv acrobații cu ATV-uri, realizate de câțiva participanți la ENDURO Sebiș, în frunte cu patronul Mocuța.
Câteva cuvinte cu primarul interimar
Fiind prezent la toate activitățile, și știind că actualul primar interimar Ginu Costea a lucrat ca viceprimar în cadrul administrației primarului Avram, am ținut să ne spună câteva cuvinte despre cum vede el felul cum trebuie făcută activitatea în cadrul administrației locale.
„Subliniez că orice activitate – inclusiv cea din administrație – este grea dacă nu cunoști ori nu știi să fii corect. Eu am fost un mandat viceprimar și mi-am făcut treaba mea de viceprimar; în rest nu știu nimic. Cât despre banii cheltuiți și cum sunt cheltuiți: totul se găsește pe site-ul Primăriei. La mine ușa Primăriei este deschisă permanent pentru cetățenii comunei: pot să vină oricând în timpul programului. Ba, pot veni chiar și acasă dacă au o problemă nu suferă amânare. Că atunci te caută cetățeanul când are probleme. Haos în Primăria noastră nu a fost niciodată; de când este primărie la Almaș. Cum unii aduc acuze și de podul de peste vale – că ar fi o investiție de mântuială! Adică noi cum am vrea să scoatem utilajele agricole de pe DN79A? Chiar ar fi bine să vedeți acum cum circulă utilajele pe el… Domnule, nu putem minți la nesfârșit! Iar lucrarea la Pod a început anul trecut“ ne spunea primarul interimar.
Noi, aflându-ne în vecinătatea podului, chiar am putut observa cum în timp scurt două tractoare au trecut peste el: unul având un disc mare după el și unul un plug.
Câteva cuvinte ne-a mai spus edilul din Almaș și despre lucrările de primă urgență.
„În circa 10 zile vom începe asfaltarea de trouare în satul Cil – circa 1,3 km, troture ce vor fi paralele cu drumul DN79A. TOT ÎN Cil vom asfalta două străduțe caresunt paralele cu Canalul și strada de la Neluțu la Bena. Mai avem de asfaltat trotuare și în Almaș. Vom face licitație la lucrări de asfaltare în Almaș, pe o lungime de 7 km și atunci vom avea asfaltat 99% din Almaș. La joia Mare vom betona intrarea la Biserică – din DN79A iar la Rădești se va face dalarea de șanțuri și amenajarea unui teren  de sport în spatele Căminului Cultural. Finanțarea va fi de la bugetul local.
Așteptăm finanțare – din partea Ministerului Dezvoltării – pentru proiectul depus prin PNDL privind lucrarea de amenajare a unei punți pietonale peste Crișul Alb, la Joia Mare.
Vom depune un proiect cu finanțare nerambursabilă în vedrea achiziționării de utilaje care vor intra în dotarea comunei în locul celor existente care sunt uzate foarte tare. Chiar în săptămâna aceasta așteptăm din Italia a unui utilaj performant pen­- tru întreținerea spațiilor verzi.
Consider că în această activitate – ca să închei răspunsul la întrebarea dumneavoastră de început – totul este să-ți placă să te implici în orice acțiune ce este în folosul comunității din care și tu faci parte, și să rezolvi în fiecare zi câte ceva“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.