Vali Buhăcianu a înscris patru goluri în victoria cu 6-0 a UTA-ei contra codașei Daco-Getica București. Cu aceste reușite, atacantul arădenilor a ajuns la cota 8 și i-a egalat pe Vali Alexandru și Ovidiu Herea în vârful clasamentului golgheterilor ligii secunde.
În plus, l-a detronat și pe căpitanul Cipri Rus, care a adunat 7 goluri. „Nu e important că sunt golgheter, contează că am făcut un meci bun și am câștigat. Se putea să marcăm mai mult astăzi, am tratat unele faze mai superficial, dar, per total, a fost bine. Am făcut 19 puncte, iar cele trei de astăzi au fost importante pentru că ne-am amânat următoarele două meciuri. Poate există riscul să ne ieșim puțin din ritm, dar vor reveni Bustea și Stancu și sperăm să ne întoarcem la treabă cu trei puncte și la Turnu Măgurele”, spune omul meciului UTA – Daco Getica.
Atacantul de 25 de ani a fost și simplu de neoprit mai ales când a activat în partea stângă a atacului lui Balint.
„Pot juca și vârf și în bandă, oriunde are nevoie Mister de mine. Într-adevăr, azi ne-au ieșit destule faze, căci lucrăm diferite scheme la antrenamente. Mister ne cere mereu să căutăm adâncimea și spațiile libere, în special mie pentru că am viteză”, a mai punctat Buhăcianu, care nici măcar nu și-a egalat cea mai bună poerformanță personală din Liga a II-a. „Anul trecut, la Bacău, am dat și 5 goluri în același meci, cel cu Baloteștiul, însă acum am încercat să mai pasez și cu colegii. L-am căutat în special pe Miculescu, căci și el are nevoie de gol”, a mai menționat „vârful” arădenilor.
Totuși, Vali Buhăcianu a lipsit aproape o lună de zile de pe lista marcatorilor la UTA, însă a fost acoperit cu brio de Rus sau Ioniță. „Nu m-a apăsat neapărat că nu am înscris, am intrat în teren cu gândul să-mi ajut echipa. Dacă marchez e cu atât mai bine, un atacant trăiește din goluri, dar mai ales din rezultatele bune ale echipei sale. Cu Cipri și Alex lucrăm mult la antrenamente, începem să ne înțelegem din ce în ce mai bine și suntem pregătiți să jucăm și să marcăm ori de câte ori se apelează la noi”, a adăugat fotbalistul originar din Vatra Dornei.
După meciul de sâmbăta trecută, UTA are cea mai prolifică linie de atac din Liga a II-a, Buhăcianu și Rus înscriind 15 dintre cele 26 de goluri ale „roș-albilor”. Totodată, Ursu a venit lângă Ioniță și Lorenzi la cota 3 goluri în prezentul campionat.

Recomandările redacției