velcea1Valentin Velcea a zăbovit minute bune pe banca de rezervată oaspeților la final, alături de fostul atacant polist al anilor 90 Călin Rosenblum, acum conducător al timișorenilor. „Despre meci am vorbit. Am vrut să îmi spun anumite păreri”, a mărturisit antrenorul timișorenilor, luat în colimator de tribuna arădeană din clipa în care a pășit pe gazon și până la sfârșit. Velcea a ales să nu se arate dezamăgit de deznodământul derby-ului care a umplut stadionul Francisc Neuman.
– Domnule Velcea, UTA s-a impus în această seară (n.a vineri seară).
– Se întâmplă în sport, de asta e fotbalul atât de frumos. Chiar dacă am pierdut, după părerea mea pe nedrept, fără să mai comentez arbitrajul sau atitudinea unor momente, cred că am câștigat doi jucători tineri, Pap și Bărbuț, debutanți în liga a doua. Şansa și norocul n-au fost de partea noastră dacă e să numerotăm ocaziile, dar fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii, nu pe bare.
– După un început bun, Timișoara a părut în cădere.
– Nu a căzut. A fost un joc haotic și am avut momente când am abuzat de niște mingi lungi, ceea ce am corectat ușor pe parcursul jocului. Și cred că în zece am evoluat, uneori, mai bine ca în unsprezece. Automotivația personală când nu mai ai ce face și dezlănțuirea fizică își pot pune amprenta. Ne continuăm drumul, mai avem de muncit. Nu sunt de acord cu atitudinea unor jucători, dar există un regulament de ordine interioară care va fi aplicat.
– UTA a avut o iarnă grea, în timp ce lui Poli nu i-a lipsit nimic. Cu toate aceste, UTA a fost peste.
– UTA n-a fost peste Poli, dar s-a automotivat. Era normal, a fost un derby UTA – Poli. L-am pierdut și rămân la aceeași părere ca anul trecut: am preferat să pierd cu UTA și să promovez. Azi (n.a vineri) am ajuns destul de ușor și de multe ori la finalizare. Au avut un portar inspirat.
– Considerați UTA o contracandidată la promovare?
– Nu e contracandidată la promovare. UTA poate fi o colegă de promovare.
– V-ați așteptat să aveți așa puțini suporteri alături?
– Cunoașteți foarte bine părerile din fotbalul timișorean. Nu putem spune decât că respectăm decizia și părerea fiecărui suporter. Nu putem să-i apropiem de noi decât prin jocuri bune și rezultate bune. Dar noi, românii, uităm repede lucrurile bune, vedem mereu greșelile.
– Cum comentați golul anulat?
– Dacă a fost gol valabil, e viciere de rezultat. Maniera de arbitraj a fost oricum tendențioasă, pentru că orice cădere, în orice zonă a terenului, era singura variantă ca UTA să ajungă în careul Politehnicii.
– În urmă cu 18 ani, v-ați deze­chi­pat și dumneavoastră în vestiarul gazdelor de la Arad. Se întâmpla în sezonul 1994-1995.
– Eram prea tânăr și prea neliniștit ca să realizez câtă rivalitate există între UTA și Poli. Îmi doream să joc. Așa cum tinerii sunt influențați de părinții lor, de mentorii lor, de profesorii lor, așa și eu am fost influențat și determinat să vin la UTA de Gigi Borugă.

Recomandările redacției