Declarațiile optimiste ale lui Valeriu Răchită înainte de partida de la Șiria au avut acoperire și pe teren, iar Snagovul a predat o adevărată lecție de voință și putință echipei fanion a Aradului.
Cu câte două goluri pe re­priză, semnate Șerban și Mun­teanu, respectiv Borțoneanu (2), ilfovenii au câștigat al doilea meci la rând în campionat. „Meciurile cu UTA, o echipă de mare tradiție, mi le-am dorit mereu, fie că am fost jucător sau acum, ca antrenor. Băieții mei au respectat sarcinile de joc, s-au sacrificat pentru acest rezultat. Veneam după meciul de joi, apoi 9 ore pe autocar, dar iată că fotbalul demonstrează că, dacă îți respecți meseria, ea îți aduce și satisfacții. Mai cred și că i-am prins pe utiști cam relaxați, probabil au crezut că suntem obosiți având două meciuri în plus față de ei. Subconștientul lor a lucrat în favoarea noastră și ei s-au relaxat”, a spus Valeriu Răchită la puține minute după încheierea confruntării din această dimineață.
Întrebat dacă se aștepta la un scor atât de mare, antrenorul principal al lui Sportul Snagov a adăugat: „Trebuie să recunosc că nu. Am pregătit meciul tactic, am dorit să stăm bine în teren, știam că trei din cei patru fundași sunt mai lenți și am insistat acolo cu Huiban, un jucător de viteză. La pauză, le-am spus băieților că primele 10-15 mi­nute sunt mai dificile, după care vom avea mai multe spații. Totuși, nu mă așteptat să dăm pa­tru goluri, mai ales că e pri­ma dată în acest campionat când reușim să înscriem atât de mult. Etapa trecută am reușit pentru prima dată trei goluri. Noi nu avem buget să aducem jucători de mare valoare, dar contăm pe forța grupului. Și astăzi am început meciul și ne-am descurcat binișor și fără Ferfelea sau Borțoneanu, jucători care au mereu titulari. Am făcut o echipă cu jucători mai proaspeți, probabil cei doi vor fi din nou titulari cu Chindia. Contează forma de moment, starea de oboseală și inspirația antrenorului”.

Recomandările redacției