Asociația Club Sportiv AMC Racing (promotor Mihai Leu), a organizat vineri și sâmbătă, 26 și 27 mai, sub egida Federației Române de Autoturism Sportiv, în parteneriat cu Primaria Munici­piului Arad și Consiliul Județean Arad, competiția automobilistică intitulată Arad Rally KIA 2018. Ediția a zecea a Arad Rally KIA, care a fost etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018, a reunit la start 63 de concurenți.
În 2018, locul întâi a fost ocupat de către campionul național absolut la raliuri din 2011, Vali Porcișteanu, aflat la primul succes de la revenirea sa pe traseul de concurs, performanța fiind sinonimă și cu preluarea fotoliului de lider în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. La volanul unei Skoda Fabia R5, Porcișteanu, cu Dan Dobre în dreapta, a profitat de abandonul favoritului Simone Tempestini (Sergiu Itu copilot), care a ieșit în decor la Super Speciala din centrul Aradului, de vineri seara. După succesul de la Arad, Vali Porcișteanu a preluat și fotoliul de lider în clasamentul general al Campionatului Națio­nal de Raliuri Dunlop. Astfel, Porcișteanu a adunat 88 de puncte după trei etape, cu cinci peste Simone Tempestini.
Ultima victorie înregistrată de Vali Porcișteanu fusese consemnată în 2012, când a terminat pe locul 2 în clasamentul general. Ulterior, după un alt sezon complet, în 2013, campionul național absolut din 2011 a avut doar apa­riții sporadice până în 2017 când s-a întors cu forțe proaspete. Victoria de la Arad este cu atât mai importantă pentru Porcișteanu cu cât în urma acestei runde a preluat și fotoliul de lider în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Astfel, Porcișteanu a adunat 88 de punc­te după trei etape, cu 5 peste Simone Tempestini.
Dan Gîrtofan a luat locul II
Locul 3 la general este ocupat de Dan Gîrtofan (copilot Tudor Mârza), cu 69 de puncte, acesta terminând pe dio la Arad, pe Skoda Fabia R5, cu timpul de 01:24:30,2. Podiumul etapei a fost completat de campionul na­țional en-titre Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), cu Sebastian Itu în dreapta, care au terminat probele speciale în 01:26:26,8.
La rândul său reîntors în competiții, campionul din 2016 la 2 Roți Motrice, Cupa Dacia, Juniori și la Clasa 9, Raul Badiu a reușit o noyă victorie superbă la Arad, terminând alături de Gabriel Lazăr, pe un Suzuki Swift Sport, pe locul 7 la general. Cei doi și-au adjudecat victoria la 2 Roți Motrice, Cupa Suzuki și la Clasa 9 în acest weekend. Cupa Dacia a fost câștigată de Mihnea Mureșan și Marcus Andreoiu, însă Andrei Mitre domină clasamentul cupei monomarcă după primele trei runde datorită faptului că, alături de Hora­țiu Baltador a terminat pe podium și la Arad, pe locul secund.
Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop va avea loc în perioada 15-16 iunie la Bacău.
Ioana Puraveț

Recomandările redacției