Ziua Națională a fost marcată și în acest an la Vladimirescu prin organizarea unei noi Gale a Sportului și Culturii. Vorbim des­pre ediția cu numărul patru, în­grijită ca de fiecare dată de Primăria comunei din vecinătatea Aradului, prin implicarea trup și suflet a edilului Ioan Crișan. Casa de Cultură a fost din nou neîncăpătoare, asistența nefiind deloc zgârcită cu aplauzele pentru vârfurile localității în anul 2017.
Anunțați la microfon de Diana Ioana Giurgiu, directoarea Casei de Cultură Vladimirescu, artiștii și sportivii au pășit rând pe rând pe scenă pentru a-și ridica premiile din mâinile viceprimarului Mihai Mag și secretarului Ovidiu Tanasă. Pe lângă plachete, diplome, calendare personalizate și premii în bani, copiii s-au mai ales și cu dulciuri, fructe și chiar și jucării.
După intonarea Imnului Națio­nal și un prim moment artistic al Ansamblului Folcloric Florile Mureșului Juniori, format în marea majoritate din copii din Mân­druloc și strunit de Diana Giurgiu, și-a intrat în drepturi sportul.
Prima recompensă a mers la clubul CS Glogovăț 2010, acolo unde antrenorul Lazăr Ciunta, sprijinit de Călin Bun, scoate în continuare campioni la lupte greco-romane. Între ei s-a remarcat în acest an Flavius Popa, care a devenit campion național de juniori cu echipa Astrei Arad, la mijlocul lunii noiembrie, Rădăuți.
Micuța șahistă Ana Maria Palotă s-a făcut remarcată prin prezențe pe podium la diferite open-uri și turnee naționale de șah. Sportiva e legitimată la ACS Vados Arad și a fost angrenată în întrecerile rezervate copiilor sub 8 ani.
vladi1Andrada Gheocel este poate cea mai titrată sportivă a anului ce stă să se încheie. Performanțele la tir sportiv ale elevei de 14 ani, legitimată la CSM Arad, sunt următoarele: locul III (pistol 10 m) la Campionatul Național de Tineret de la București, locul I (pistol sport 40f viteză) și Locul I (pistol sport) la Campionatul Național de Juniori 3 de la București, locul I (pistol sport) la Campionatul Național de Tineret de la București și locul III (pistol 10 m) la Cupa României – Juniori 1 de la București.
Născut la Mândruloc, Va­len­tin Petruț reprezintă Vladimi­rescu în circuitul K1, acolo unde a câștigat toate meciurile disputate în anul 2017. De menționat că valorosul luptător și-a interupt cantonamentul din Capitală pentru a onora invitația la Gala comunei natale.
Fost dublu campion mondial la karate, Marius Tătar a schimbat acum câțiva ani kimono-ul cu mănușile de box. Acum activează la C.S. Motorul, iar în toamna acestui an a fost unul dintre punctele de atracție de la Gala Campionilor organizată de Ruben Stoia la Polivalenta arădeană. Având în palmares 29 de victorii din 35 de meciuri disputate, Tătar a câștigat categoria de 91 kilograme la Gala de la mijlocul lunii octombrie.
Nici echipele de fotbal nu au fost uitate, dar nu înainte ca un cor format din absolvenți la Fa­cultatea de Teologie să încânte asistența cu colinde, iar Ansamblul Folcloric „Florile Mureșului” Vladimirescu și interpreții săi de muzică populară, Andrada Dinga, Roberta Selagea și Roxana Suciu să culeagă, la rândul lor, aprecieri din sală. Formațiile comunei: CS Glogovăț 2013 (Liga a IV-a) și Real Horia (Liga VI-a) au fost răsplătite cu mingi, iar Mureșana Mândruloc (Liga a VI-a) a intrat în posesia unui rând de tricouri de prezentare.
Juniori și copiii antrenați de Lavinia Morar la clubul CS Bushido Vladimirescu s-au remarcat și în acest an prin multiple medalii naționale și internationale.
Vladimirescu se mândrește și cu elevi de nota zece și a ținut să le răsplătească rezultatele. Sara-Antonia Gheorghe (15 ani) a câștigat premiul I la categoria „suflători alamă” la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Ana Flavia Căprariu a obținut cel mai bun rezultat la proba de Limba și Literatura Română – Evaluarea Națională 2017, iar Nicolae Claudiu Costea a scos cea mai bună notă la la proba de Matematică – Evaluarea Națională 2017.
Pe final, și-au etalat îndemânarea în ale dansului popular Ansamblul Folcloric „Horienii”, pentru ca spectacolul să se încheie cu cântece patriotice în interpretarea corului Facultății de Teologie.
Seara s-a încheiat cu masa festivă din sala de evenimente din spatele Casei de Cultură, în acorduri de muzică de petrecere.

Recomandările redacției