Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă în cadrul UPU, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, managerul Florina Ionescu, alături de medicii care se confruntă față-n față cu pacienții bolnavi de Covid-19 ne-au prezentat mai multe teme actuale privind derularea virusului în Arad, atât situația la zi, cât și ceea cu ce se confruntă aceștia la moment. 

 Mircea Răduțiu, medicul specialist din cadrul UPU Arad (primiri urgențe) ne-a comunicat că numărul cazurilor Covid e în continuă creștere, în special de la începutul primăverii. 

„Numărul cazurilor de persoane infectate cu Covid este în continuă creștere. În luna martie, asistăm la o creștere a cazurilor de persoane infectate cu acest virus sau cel puțin – suspecte de infectare. Traseele și organizarea UPU Arad au rămas aceleași din octombrie, nu s-a modificat nimic. Capacitatea este, de șase luni, constantă. Doar că, ne confruntăm cu o scădere a numărului de medici prin pensionări și boli. Încercăm să rezistăm creșterii numărului de pacienți și cu ajutorul colegelor de pe secție.”, ne-a spus Mircea Răduțiu. 

Am aflat că, anul acesta, trei medici s-au pensionat, doi medici sunt în carantină și un medic în concediu de boală. Anul trecut, 6 medici au părăsit „frontul” din motive diverse. 

Directorul Mircea Onel a prezentat demisia unui medic și ne-a menționat că: 

„Aceasta este una dintre demisiile medicilor ATI-ști, încep să ne plece datorită presiunii mediatice la care sunt supuși. Încercați să nu mai puneți atâta presiune pe ei, pentru că și ei sunt oameni, iar din păcate, ajung și ei la un moment dat să clacheze. Acest medic pleacă doar din considerentul ăsta. Îi este frică, mi-a spus, să mai prescrie vreun antibiotic.” 

„Nu este o glumă. Noi lucrăm în condiții speciale. De un an de zile, lucrăm cu același personal, încercând să salvăm cât mai mulți pacienți. Din păcate, suntem la valul trei, cel puțin. Pacienții încearcă să rămână acasă prea mult, se agravează foarte grav.”, a adăugat Mircea Răduțiu. 

Recomandările redacției