Vama Nădlac I a fost închisă pentru circulația mașinilor, dar și a pietonilor, care în ultima perioadă terorizau locuitorii orașului, tranzitând la pas granița și apoi deplasându-se pe jos prin orașul Nădlac până la gară, de unde își continuau drumul până în județele de domiciliu. Ei erau transportați cu mașini de ocazie până la graniță, după care mergeau pe jos. În urma vizitei șefului Poliției de Frontieră, chestorul general Ioan Buda la Nădlac, s-a decis închiderea graniței pentru pietoni sau mașini mici.

Doar transportatorii de marfă vor mai putea să tranziteze granița prin PTF Nădlac I. În paralel, Ungaria a luat decizia, de asemenea, de a închide granița de pe DN7 pentru toate autoturismele, cu excepția celor care transportă marfă. 

„În urma adreselor Primăriei Nădlac către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră București și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, au fost dispuse măsuri necesare în vederea efectuarii demersurilor pentru planificarea, organizarea și executarea transportului către localitatea de domiciliu sau către locurile de izolare/carantinare a persoanelor care sosesc în P.T.F.-uri cu anumite mijloace de transport și sunt debarcate înainte sau după efectuarea controlului de frontieră”, a declarat primarul orașului Nădlac, Ioan Mărginean.

Recomandările redacției