Vama Nădlac II, aglomerată după ce granița a fost închisă

0
591

Traficul a fost oprit la granița cu Ungaria pentru că aceștia au avut o sărbătoare națională. Ca urmare a faptului că, în data de 23.10.2019, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, în prezent se există o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei.

În majoritatea cazurilor este vorba despre ieşirea din ţară la graniţa comună, ceea ce a determinat o creştere a timpului de asteptare pentru acest tip de mijloace de transport.
După restricția în sine s-au luat măsuri pentru a putea face față numărului ridicat de automarfare care așteptau deschiderea graniței.
La frontiera cu Ungaria, Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. Cu toate acestea, numărul de linii care au putut fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.
De la ridicarea restricțiilor (începând din data de 23.10.2019, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de pe raza judeţelor Arad şi Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de 5.300 automarfare, din care aproximativ 3.000 numai pe sensul de ieşire din ţară, timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar fiind în media de 2-3 minute/camion.
A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise patru fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, iar  la P.T.F. Vărşand două fluxuri.
Menţionam faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

„Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, au spus reprezentanții de P. T. F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.