Deși Vama Turnu nu a fost încă deschisă, pentru că se duc încă tratative cu partea maghiară în acest sens, lucrătorii care sunt nevoiți să tranziteze granița pentru a se deplasa la locul de muncă, o pot face prin punctele de trecere a frontierei Nădlac sau Vărșand. Din luna martie, când s-a întrerupt traficul prin punctul de trecere a frontierei Turnu, vama nu a mai fost deschisă. Autoritățile susțin că acest lucru este în curs de a se întâmpla foarte curând, o dată ce sunt puse la punct anumite coordonate cu omologii maghiari. 

„Colegii mei discută cu omologii maghiari. Până în prezent nu s-a deschis PTF Turnu pentru traficul cetățenilor care lucrează în Ungaria sau în România. În momentul de față, se duc tratative cu colegii maghiari pentru a deschide punctul de trecere a frontierei”, ne-a declarat Matei Filip, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. 

Punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prin care se permite intrarea în România a lucrătorilor transfrontalieri sunt următoarele: Cenad, Nădlac, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea. Prin punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare menționate se permite și intrarea/ieșirea lucrătorilor transfrontalieri cu mașini și utilaje agricole.

Recomandările redacției