Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat într-o declarație de presă că Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, precum și Salonta, din județul Bihor, vor fi închise temporar. 

„Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctelor de trece a frontierei cu flux mare de trafic urmează să fie închise temporar următoarele puncte de trecere în care în prezent se înregistrează un trafic redus.” a spus Marcel Vela.

„La frontiera cu Ungaria punctele de trecere Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai. La frontiera cu Ucraina punctul de trecere Sighet. La frontiera cu Bulgaria punctele de trecere Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet.

La frontiera cu Republica Moldova punctele Rădăuți Prut și Oancea. La frontiera cu Serbia, Porțile de Fier II, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnul Severin și Naideș.”

Autorităţile au închis şapte puncte de trecere a frontierei între România şi Serbia, de comun acord cu ţara vecină, în contextul numărului mare de infecţii cu coronavirus în Europa.

Astfel, şapte puncte de trecere a frontierei din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, toate cu program redus de lucru, vor fi închise începând de joi dimineaţă de la ora 7.00, ora României, şi ora 8.00, ora Serbiei, pentru o perioadă nedeterminată.

Este vorba despre:

– PTF rutier Vrbica – Valcani (Timiş)

– PTF rutier Nakovo – Lunga (Timiş)

– PTF rutier Jasa Tomic – Foeni (Timiş)

– PTF rutier Kaludjerovo – Naidăş (Caraş-Severin)

– PTF naval/rutier Golubac – Moldova Nouă (Caraş-Severin)

– PTF naval Kladovo – Drobeta Turnu Severin (Mehedinţi)

– PTF rutier Kusjak – Portile de Fier II (Mehedinţi)

Vor rămâne în continuare deschise punctele de trecere a frontierei de la Moraviţa, Jimbolia din judeţul Timiş şi Portile de Fier 1 din judeţul Mehedinţi.

Recomandările redacției