vanatoriE Adunare Generală, azi, la Asociaţia de Vânătoare „Lazăr Hunting”. Asta în ciuda presiunilor de tot soiul venite din partea preşedintelui care susţine că Adunarea Generală numără doar patru membri vânători, unul dintre aceştia fiind însuşi Viorel Lazăr, iar ceilalţi doi, fiii săi.
Tensiunile iscate de preşedinte în interiorul Asociaţiei de Vânătoare „Lazăr Hunting” ar trebui să ia sfârşit, azi, odată cu debutul şedinţei membrilor vânători ai AGA. Astfel, în ciuda eforturilor depuse pe toate planurile de preşedintele asociaţiei şi de Ioan Gligor, noul şef al pazei, adus pe post în urma debarcării lui Lazăr Loghin, vânătorii membri în AGA a „Lazăr Hunting” dezbat problemele asociaţiei de vânătoare.
Preşedintele nu le reprezintă interesele
Nu s-au lăsat intimidaţi de încercările lui Viorel Lazăr de a-i convinge să nu participe la Adunarea Generală. Nu au cedat nici la influenţele exercitate de Ioan Gligor, ştiind că noul şef al pazei nu are vreo calitate oficială pentru a le impune ce ar trebui făcut în asociaţie şi , mai mult decât atât, acesta nu reprezintă interesele vânătorilor membri în AGA a Asociaţiei de Vânătoare „Lazăr Hunting”. Ţinuţi sub presiune de preşedinte şi de noul şef al pazei, nerecunoscuţi ca fiind parte a Adunării Generale, cu dreptul de a vâna îngrădit, vânătorii asociaţiei „Lazăr Hunting” sunt susţinuţi de Lazăr Loghin, cel care la rândul său nu este recunoscut de preşedintele Viorel Lazăr ca făcând parte din asociaţie. „Membrii vânători trebuie să ştie că Ioan Gligor nu are nicio calitate pentru a putea să le ordone ce să facă sau ce să nu facă. El nu le reprezintă interesele, ci reprezintă doar interesele lui Viorel Lazăr şi pe ale sale personale. Tot el a pus la dispoziţie tot felul de hârtii, încălcând dreptul legal al membrilor vânători de a participa la AGA. Oamenii să nu considere că spusele lui Viorel Lazăr, în privinţa investiţiilor mari pe care acesta spune că le-a făcut la asociaţie. Orice investiţii a făcut, le-a făcut doar pentru sine.Vânătorii din Asociaţia«Lazăr Hunting», cele aproape 150 de persoane pe care preşedintele nu le recunoaşte ca făcând parte din AGA, au vânat de la înfiinţarea asociaţiei, începând cu sezonul de vânătoare 2011-2012 până în prezent şi vor vâna în continuare. Doar Viorel Lazăr dă indicaţii că nu e necesară prezenţa vânătorilor pe fondurile de vânătoare. Asta fiindcă se consideră patron şi încearcă să impună stilul din Germania, legislaţia din România, mai precis Legea numărul 407 din 2006, prevede foarte clar care este numărul minim de membri vânători pe care trebuie să îi aibă o asociaţie pe fiecare fond de vânătoare. În aceste condiţii, cum poate considera Viorel Lazăr că patru persoane pot fi membri vânători care să şi îndeplinească aceste condiţii prevăzute de lege?”, explică Lazăr Loghin.
Vânătorii, forţaţi să plătească preşedintelui câte 30.000 de euro
Într-un document semnat de preşedinte pe data de 16 mai, acesta face referire la legea mai sus invocată de Lazăr Loghin, însă doar pentru a informa că „la data de 15 .05.2013 începe noul an vânătoresc”, despre care vânătorii ştiu că se numeşte, în realitate, sezon vânătoresc. Mai mult decât atât, Viorel Lazăr invită , în rândurile aceluiaşi document, vânătorii să îşi depună cereri în scopul de a fi înscrişi în evidenţele asociaţiei de vânătoare. Pentru ca lucrurile să fie şi mai clare, preşedintele îi informează pe vânători că „adresa de convocare a Adunării Generale în numele Asociaţiei «Lazăr Hunting», emisă şi expediată de domnul Lazăr Loghin este NULĂ de drept, respectiva persoană neavând niciun fel de calitate în asociaţie”. Cu alte cuvinte, pe lângă încercarea preşedintelui de a se folosi de termeni ce nu au tangenţe cu pregătirea sa profesională( de exemplu respectiva adresă „nulă de drept”), acesta pretinde că Lazăr Loghin nu are nicio calitate în asociaţie, deşi acesta a fost eliberat, oficial, doar din funcţia sa de şef al pazei. Un mare semn de întrebare se iscă din pricina aceastei din urmă afirmaţii a preşedintelui. Anume că, spusele preşedintelui în faţa vânătorilor de la Frumuşeni, în legătură cu „taxa” de 30.000 de euro pe care fiecare vânător ar trebui să o achite în schimbul dreptului de vot în AGA, se adeveresc. În condiţiile în care Lazăr Loghin nu are nicio calitate în asociaţie, niciunul dintre ceilalţi 150 de membri vânători nu pot fi consideraţi decât membri aspiranţi sau onorifici. Altfel spus, cei peste o sută de membri vânători ar trebui să înceapă să îşi bată capul de unde vor aduna câte 30.000 de euro fiecare pentru a-i umple buzunarele preşedintelui.

Recomandările redacției