Anul acesta a început cu schimbări şi la Inspectoratul Şcolar Arad.  Contractele  a 69 directori/directori adjuncți (58 directori/11 directori adjuncți)  au încetat ca urmare a expirării termenului legal de 4 ani pentru care au fost încheiate.

Astfel au rămas 69 de posturi de conducere vacante în municipiu şi judeţ. De aceea ISJ Arad, a detaşat în interesul învățământului şi cu acordul scris al persoanei solicitate, 61 de persoane, care au rămas în continuare pe posturile respective. În celelalte opt cazuri, alte persoane au fost detașate pe posturile  de conducere respective. Dintre cele opt cadre didactice,  una singură nu și-a dat acordul pentru a fi detașată în interesul învățământului şi anume de la Colegiul Național ”Elena Ghiba Birta” Arad. Alţi foşti directori, au devenit inspectori şcolari prin detaşare, când au eliberat posturile de la şcoli.  ‘’Trei cadre didactice,  au fost detașate pe alte posturi de conducere (director sau inspector școlar, funcții pe care le ocupau de altfel încă din septembrie 2020 – Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” Arad, Grădinița PP Furnicuța Arad, Colegiul Național ”Vasile Goldiș” Arad’’, menţionează cei de la Inspectoratul Şcolar.

La şcolile din Vinga, Chişineu Criş, Gurahonţ şi un liceu din Arad au avut loc schimbări ale conducerii, persoanele respective fiind schimbate din cauza ‘’managementului defectuos’’.’’Trei  directori și un director adjunct de la  Liceul Tehnologic Vinga, Liceul Teoretic ”Mihai Veliciu” Chișineu Criș, Liceul Special ”Sfânta Maria”Arad, Liceul ”Ioan Buteanu” Gurahonț,  nu au mai fost propuşi pentru a ocupa funcție de conducere datorită unor erori manageriale constatate pe perioada exercitării contractului de management educațional’’, ne precizează biroul de presă al ISJ Arad.

Recomandările redacției