În primele două zile ale promoţiilor de Black Friday 2013, magazinele online din 2Parale – cea mai mare reţea de afiliere din România – au înregistrat de peste 15 ori mai multe vânzări decât în două zile obişnuite de vineri şi sâmbătă. Intervalul 22 – 23 noiembrie a adus magazinelor online din 2Parale 17.983 de vânzări în valoare de 8,1 milioane de lei (cu TVA).

Interesul românilor pentru ofertele de Black Friday s-a accentuat în acest an, comparativ cu perioada similară din 2012, mai ales că numărul comercianţilor care s-au alăturat campaniei de reduceri a crescut semnificativ. Astfel, în ziua de vârf a cumpărăturilor de Black Friday, vineri, afiliaţii din 2Parale au generat pentru magazinele online vânzări de peste 7 milioane de lei, mai mult decât dublul zilei de vineri simblackilare din Black Friday 2012.

Traficul magazinelor online din 2Parale a crescut spectaculos încă de joi şi a culminat pe 22 noiembrie, când acestea au primit 1,84 de milioane de click-uri în numai 24 de ore, volum care depăşeşte traficul generat pe perioada a două săptămâni.

Rezultatele sunt cu atât mai spectaculoase cu cât vorbim doar de începutul promoţiilor de Black Friday din acest an. Zeci de magazine online au anunţat reduceri pentru următorul weekend, când ne aşteptăm la vânzări similare”, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Parale.

Ce s-a cumpărat de Black Friday

Cele mai cumpărate produse de Black Friday, prin intermediul 2Parale, au fost cele IT&C, de la tablete şi laptop-uri la memorii, şi electronicele, în contextul în care cele mai multe magazine cu reduceri au fost din acest domeniu. Cărţile au înregistrat una dintre cele mai spectaculoase creşteri în topul vânzărilor, iar hainele şi încălţămintea au atras interesul unui număr mai mare de cumpărători.

Cea mai mare vânzare din aceste zile a depăşit valoarea de 15.000 de lei, cumpărătorul achiziţionând produse IT&C.

Mediafax

Recomandările redacției