Vânzările de mărțișoare merg foarte slab

0
277

martisor

Vânzările din acest an de mărțișoare si alte produse specifice sărbătorii de 1 martie și a intrării în anotimpul primăverii sunt foarte slabe.

Comercianții pun vina pe lipsa banilor la români, spunând că doar clasa de mijloc mai apelează la ei pentru a cumpăra celor dragi mărțișoare sau flori cu ocazia zilei de 1 martie. Spun ei, că, cei cu bani mulți nu mai se limitează la cumpărarea unui simplu mărțișor, ei optând pentru cadouri mai sofisticate, iar cei care pur și simplu stau prost cu partea financiară aleg să facă uitată sărbătoarea care prevestește venirea primăverii, ,,anul acesta avem cele mai slabi vânzări din ultimii ani, lumea nu mai are bani” spune un comerciant. La rândul lui un comerciant spune că ,,am avut cele mai proaste vânzări de când mă ocup cu așa ceva”

Un alt motiv invocat al comercianților este ziua în care a picat data de 1 martie, fiind duminica, nefiind zi de lucru, oamenii stau acasă și se odihnesc. Această problemă au întâmpinat și anul trecut, ziua de 1 martie fiind tot în weekend, ,,e normal să fie vânzările scăzute la mărțișoare, deoarece a căzut duminica. Aceași problemă fiind și anul trecut pentru că, anul trecut 1 martie a picat în zi de sâmbătă” a spus un alt comericant nemulțumit de slabele vânzări.

Vânzătorii sunt totuși optimiști că anul viitor vor avea vânzări mai multe, sperând că românii vor avea mai mulți bani și datorită faptului că anul viitor 1 martie va pica peste săptămână.

Emilian Ciorogariu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.