Ca și în iarna lui 2017, la UTA nu se mai poate vorbi despre promovare după prima parte a sezonului. Echipa arădeană are 8 divizionare secunde în fața sa, cele clasate pe podium fiind la 17, respectiv 16 puncte distanță. În ciuda acestei situații de clasament, dar și a întârzierilor nejustificate privind finalizarea stadionului din Calea Aurel Vlaicu, sau măcar apropierea de „adevăr”, Campioana Provinciei rămâne apetisantă pentru unii oameni de fotbal din țară.
Ceva s-a schimbat, totuși, față de precedenta vacanță fotbalistică și anume deblocarea banilor publici pentru salariile fotbaliștilor și staffului tehnic. În vară, în proiectul propus de Marius Stan pentru UTA, marea necunoscută o reprezentau chiar banii pentru retribuții, care acum, teoretic, există. Rămâne de stabilit doar pragul în urma noului contract de finanțare dintre gruparea fanion a Aradului și Centrul Cultural Municipal, ce ar trebui să semneze prin luna martie.
Până una alta, Stan a reapărut în peisaj și pare a fi și mai convingător. Fostul președinte al campioanei Oțelul Galați s-a întâlnit din nou cu Gheorghe Falcă, iar edilul s-a arătat dispus să studieze pașii unei asocieri. „Proiectul meu pentru UTA a rămas în picioare, doar că sunt mai pregătit decât în vară. Nu aș dori să intru acum în alte detalii, căci sunt de purtat încă multe discuții. Să ne bucurăm de Sărbători și apoi vom mai vedea dacă se poate concretiza ceva”, ne-a mărturisit Marius Stan, care în urmă cu 6 luni de zile își prezenta în detaliu planurile sale pentru Campioana Provinciei, însă nu a primit „verde” (și) de la kilometrul zero.
Din informațiile noastre, de această dată, Marius Stan ar avea și garanții financiare în spate, bani privați ce i-ar prinde bine „Bătrânei Doamne” pentru o strategie făcută din timp pentru o promovare în vara anului 2020.

Recomandările redacției