Informații pe surse apărute în această seară în presa centrală vorbesc despre faptul că patronul CFR Cluj, Neluțu Varga ar fi refuzat să-l elibereze pe Dan Petrescu de contractul sub care se află cu echipa sa, pentru a prelua echipa națională. Varga nu acceptă despărțirea de fostul internațional, decât în schimbul achitării clauzei de reziliere, de 600.000 de euro, prevăzută în contract.

Dan Petrescu era ultima variantă pe care echipa Burleanu o avea pe lista de antrenori cu experiență. Gheorghe Hagi a fost primul care a refuzat oferta FRF, motivând că statutul de acționar majoritar la Farul Constanța îl plasează în conflict de interese. Apoi a căzut și varianta Răzvan Lucescu, deoarece acesta se află sub un contract „beton“ cu PAOK Salonic.

Ținând cont de toate aceste eșecuri, varianta cea mai vehiculată în mediile fotbalistice este că echipa FRF se va îndrepta spre o soluție similară cu cea anterioară, urmând ca în locul lui Mirel Rădoi, să fie instalat pe banca tricolorilor mari, fostul internațional, Adrian Mutu.

Experiența de antrenor la nivel de seniori a lui Mutu este una extrem de limitată, el adunând câteva luni de antrenorat la FC Voluntari și FC U. Craiova 1948. Avantajul lui îl reprezintă faptul că între 2020-2021 a fost antrenorul echipei naționale de tineret, deci a avut contact cu mediul echipei naționale și specificul muncii de selecționer. Însă probabil că marele atu al lui Mutu este faptul că e liber de contrat iar pretențiile sale materiale precum și gradul de independență față de conducerea FRF nu sunt la un nivel foarte ridicat.

O decizie oficială urmează să fie anunțată cel mai probabil până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Recomandările redacției