OLYMPUS DIGITAL CAMERAVârstnicilor arădeni, din municipiu şi judeţ li se pregăteşte un eveniment, cu ocazia Fărşang-ului.
„Fărşang”-ul („Farsang”, termen pro­venit din cuvântul german „fasching”, însemnând „a sta la taclale, a bârfi”) este perioada dintre Bobotează şi pre­ziua celor 40 de zile de post, perioadă marcată de aşteptarea primăverii, o sărbatoare veselă, cu farse, scenete moralizatoare, mese-ntinse şi baluri. Această sărbătoare a preluat atât din folclorul maghiar, cât şi german, iar tradiţiile se mai păstrează şi astăzi.
Astfel, pensionarii arădeni pot participa la un Bal de Fărşang, organizat de Liga Judeţeană a Pensionarilor la Curtici. Balul se va desfăşura la Că­minul Cultural din Curtici. „Sunt aşteptaţi pensionari din Arad, Curtici, Nădlac, Secusigiu, Dorobanţi şi din alte localităţi. Va fi un bal şi o tom­bolă la care vor putea participa invitaţii“, spune Costică Corodescu, pre­şedintele Ligii Judeţene a Pensiona­rilor. Ca să poată participa la Balul de Fărşang, vârstnicii trebuie să scoată din buzunar 30 de lei.

Recomandările redacției