Membri Consiliului Persoanelor Vârstnice au cerut parlamentarilor arădeni să vină cu iniţiativă pentru ca pensionarii să poată decide asupra direcţionării a 2 procente din impozitul pe venit. Vârstnicii au făcut această propunere pentru ca aceste contribuţii să poată constitui fonduri pentru adociaţiile care le reprezintă interesele.
La o primă întâlnire cu noii parlamentari, pensionarii arădeni membri ai mai multor asociaţii şi ai Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice au cerut modificarea Codului Fiscal.
Codul Fiscal permite contribuabililor care realizează venituri din salarii şi acti­vităţi independente, direcţionarea a 2% din impozitul pe aceste venituri, susţinerii activităţii unor organizaţii neguvernamen­tale, inclusiv organizaţii cu caracter religios, precum şi finanţării de burse private. Printre plătitorii de impozit excluşi de la acest drept sunt pensionari. În prezent, se impozitează suma ce depăşeşte limita de la care se face impozitarea pensiilor. „Am solicitat modificarea Codului Fiscal pentru ca şi pensionarii care doresc să poată dirija cei 2 la sută din impozit către asociaţia din care face parte, ori către asociaţia care doreşte. Având în vedere că ne susţinem din cotizaţiile membrilor, care sunt mici, credem că această măsură ar ajuta mult la sus­ţi­nerea asociaţiilor“, a susţinut un pensio­nar, membru al Consiliului Judeţean al Pensionarilor. Solicitarea pensionarilor a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu deputaţii arădeni, întâlnire organizată la Prefectură, la finele săptămânii trecute.

Recomandările redacției