CONVENTIA NATIONALA EXTRAORDINARA A PDLVasile Blaga a câştigat funcţia de preşedinte al PD-L, el obţinând 2.344 voturi din totalul celor 4.567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţia Naţională, în timp ce Elena Udrea a întru­nit 2.014 voturi, iar Monica Macovei – 209, potrivit rezultatelor oficiale. Blaga a obţinut peste 50% plus unul dintre voturile delegaţiilor, astfel că a fost declarat câştigător din primul tur.
Alegerile de la finele săptămânii trecute nu au fost lipsite de incidente şi de acuze. Echipa Elenei Udrea a constatat rezultatul alegerilor în două rânduri, prima dintre sesizări fiind respinsă, iar cea de-a doua urmează să se judece.
La Convenţia de sâmbătă a democrat-liberalilor a fost prezent şi preşedintele României, Traian Băsescu, care a susţinut ideea unei schimbări de lideri în partid.
Aradul a fost reprezentat la Congresul PD-L de 175 de persoane, însă printre acestea nu s-a aflat şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Acesta a lipsit intenţionat de la congresul de sâmbătă, fiind plecat din ţară de mai bine de o săptămână. Falcă a lăsat să se înţeleagă, în mai multe rânduri, că şi-ar dori să conducă Partidul Democrat Liberal.
Conform declaraţiilor peşedin­telui PD-L Arad, Gheorghe Seculici, persoanele absente au fost înlocu-ite de altele, astfel încât numărul de delegaţi ai Aradului a rămas acelaşi.
Vizavi de problemele iscate după Convenţia Naţională, Gheorghe Seculici spune că acuzele de fraudă sunt neconcludente. „PD-L este cea mai puternică formaţiune de dreapta din România, cu cele mai puternice structuri în teritoriu şi cu lideri reprezentativi în ţară. Cred că va exista un consens pentru găsirea unei soluţii de consolidare a dreptei în România. Având în vedere faptul că doi dintre candidaţi au fost apropiaţi ca număr de voturi, au existat speculaţii. Nu a fost vorba de nimic incorect la alegerile de sâmbătă. Fiecare dintre cei trei candidaţi au avut reprezentanţi în diferite structuri care au organizat alegerile. E posibil ca la cinci mii de delegaţi să fi fost unele mici pro­bleme cu câteva persoane, dar nu cred că a fost ceva incorect”, ne-a declarat Gheorghe Seculici, preşedintele PD-L Arad.
În prima şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare al PD-L, ce va fi convocată după Convenţia Naţională în care este votat preşedintele partidului, urmează să fie aleşi prim-vicepreşedinţii formaţiunii, secretarul general, vicepreşedinţii, secretarii generali adjuncţi, secretarii executivi, trezorierul şi membrii Comisiilor de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.) şi de Revizie şi Control (C.N.R.C).

Recomandările redacției