Vasile Rus, noul șef al Școlii Populare de Arte pregătește proiecte și evenimente importante, pentru acest an

0
702

Școala Populară de Arte a Centrului Cultural Județean are un nou șef de serviciu. Vasile Rus este pe post de conducere, începând chiar din luna ianuarie a anului.

Acesta activează în domeniul muzical – artistic din anul 1990, ocupând diverse funcții de la instrumentist, orchestrator, producător muzical, conducere muzicală și până la director tehnic. „În anul 2006 am înființat orchestra Rapsodia, care are ca scop principal valorificarea și transmiterea folclorului tradițional zonal și național, unde am activat ca instrumentist, orchestrator și dirijor. În tot acest timp m-am înconjurat de oameni competenți în domeniu. Experiența pe care consider că am dobândit-o în timp, îmi va fi de folos pe viitor pentru ridicarea nivelului de performanță a Şcolii Populare de Arte Arad“, susține Vasile Rus.

Proaspăt instalat în postul de conducere, Vasile Rus are planuri pentru reabilitarea Școlii Populare de Arte.

Are în plan să renoveze spațiile din subsolul Școlii Populare de Arte, pentru crearea a patru clase de curs, dar și achiziţionarea de instrumente muzicale şi promovarea, în şcolile municipiului Arad, a proiectelor şi cursurilor școlii. Vrea să pregătească diverse evenimente susţinute de elevii școlii și să promoveze activitatea unității, prin distribuirea de broşuri, precum şi susţinerea unor concerte și spectacole în centrele de zi din Arad.

Evenimentele preconizate pentru acest an

Noul șef, Vasile Rus vorbește despre cursurile Școlii Populare de Arte: „În acest moment la Şcoala Populară a Centrului Cultural Judeţean Arad se desăşoară 21 de discipline: muzică (canto clasic, canto muzică populară, canto muzică usoară); clasa de instrumente (pian, vioară, instrumente de suflat, initiere fanfară, baterie, acordeon, orga electronică, chitara clasică, chitara electrică); arte vizuale (design, design grafic computernizat, artă foto,teatru);  arte plastice (pictură, pictură naivă și grafică) şi cursuri de teorie muzicală și istoria artei. Pe viitor aş dori să înființăm o nouă clasă de suflători – alămuri (instrumente de fanfară) la  Arad, pe lângă clasa externă de la Buteni şi o orchestră de muzică populară formată din elevii Școlii Populare de Arte“

Anul acesta se anunță a fi bogat în evenimente pentru Școala Populară de Arte a Centrului Cultural Județean.

„Vom avea o serie de evenimente importante, unele de anvergură naţională, care deja au devenit tradiţie şi ne mândrim cu ele. Festivalul concurs interjudeţean de interpretare a muzicii uşoare ˝Pop Star˝, va avea loc în perioada 24 – 25 mai, la Teatrul de Marionete Arad.  Aflat la cea de-a XXVIII-a ediţie, ne propunem în acest an să o aducem ca invitată pe solista Nicole Cherry. Având în vedere că intrarea va fi liberă, sperăm să avem parte de un public cât mai numeros, format din adolescenţi precum şi din cei care îndrăgesc muzica pop.  Festivalul de interpretare muzicală pentru copii «Steluţa de cristal», ediţia a X-a, va avea loc în data de 29 mai pe scena Teatrul de Vară a Centrului Cultural Judeţean Arad şi îşi propune să descopere şi să sprijine talentele muzicale cele mai tinere, familiarizându-le cu atmosfera de concurs, pregătindu-le pentru participarea la manifestări culturale de gen, naţionale şi interjudeţene, în mod special pentru Festivalul-concurs «POP STAR». În acelaşi timp, manifestarea este menită să cultive preocuparea pentru repertoriul muzical de valoare al genului pop. «Zilele Școlii Populare de Arte» se vor desfăşura în luna iunie. Vor avea loc concerte ale claselor de muzică, spectacole de teatru susţinute de elevii clasei de actorie, seri dedicate muzicii clasice, pop-rock şi muzică populară, precum şi spectacole de balet(…)“, a susținut Vasile Rus, noul șef de serviciu al Școlii Populare de Arte.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.