Echipa lui Sabău s-a deplasat, vineri, pe terenul unei vecine de clasament, deznodământul confruntării fiind foarte greu de anticipat. Atât Hermannstadt, cât și Lipova, au început anul cu o remiză și căutau primul succes al returului.
Primele 20 de minute au fost terne, fără faze de poartă și cu un joc încâlcit. Gazdele au accelerat primele, iar Iliescu a avut de lucru la șutul din unghi al lui Lupu. Lipovanii au oferit replica prin Rusu (finalizare exact în portar) și Trabalka, însă nici el nu l-a putut învinge pe Ciorgovean. Mucuța a fost în centrul a două faze periculoase pentru Hermannstadt II pe final de repriză. Atacantul sibienilor a tras mai întâi peste poartă, iar apoi Iliescu a intervenit salvator cu piciorul.
Actul secund a început sec, ca și primul, dar pe măsură ce au trecut minutele au revenit în prim plan și ocaziile de gol. I. Popa și Cristiu, res­pectiv Vasinc le-au dat emoții celor doi goal-keeperi, pentru ca lipovanul Filimon să aibă situația reprizei. Stângaciul lui Sabău a tras bine din 14 metri, dar transversala l-a salvat pe Ciorgovean. Era minutul 76, iar două minute mai târziu ocazia s-a răzbunat. A. Pop a recuperat o minge la 25 de metri de buturile oaspeților, l-a driblat pe Jichici și a tras imparabil, aproape de vinclu de la 16 metri. Nemaiavând ce pierde, „șoimii” s-au aruncat în atac, iar Himcinschi și Dulap au fost foarte aproape de egalare. Însă, oaspeții nu s-au dat bătuți și au cules roadele în cel de-al doilea minut de prelungire. Poiană a centrat din lovitură liberă, iar Vasiu a marcat cu capul din 7 metri. S-a terminat 1-1 și cele două formații rămân în vecinătatea „zonei roșii”.
Formații:
Hermannstadt II: Ciorgovean – Cristiu, Hodea, Bratu, Groza – Dumitriu, Cătinean, I. Popa (84 Preda), S. Lupu – A. Pop, Mucuța (46 Solomon).
Lipova: Iliescu – Iova, Calvin, Vasiu, Filimon – D. Rusu, Dobrean (55 Jichici), Poiană, S. Popa (46 Vasinc) – Himcinschi, Trabalka (72 Dulap).

Arbitri: Iulian Mihai (Râmnicu Vâlcea) – Daniel Pătrașcu și Costinel Barbu (ambii din Craiova).
Observatori FRF: Ioan Teodor (Târgu Mureș), Cătălin Pașcanu (Cugir)

Recomandările redacției