parcuriConducerea oraşului va atribui câte o denumire pentru vechiul parc al copiilor şi noul parc al copiilor, care va fi amenajat în zona Polivalentă, dacă aleşii locali vor aproba un proiect de hotărâre pe această temă în şedinţa programată miercuri.
Astfel, se doreşte atribuirea denumirii „Parcul Copiilor – Aventura Voinicilor” pentru viitorul parc public cuprins între Bazinul de Înot – Sala Sporturilor şi până la strada Exterior şi denumirea  „Parcul Copiilor – Ţara Piticilor” pentru actualul parc al copiilor.
În expunerea de motive a proiectului, iniţiatorii explică faptul că este necesară atribuirea de denumiri celor două parcuri după amenajarea celui nou.
„Deoarece în baza Studiului de fezabilitate „Relocare Parcul Copiilor”, aprobat prin Hotărârea nr. 169/2012, pentru zona din Parcul Europa, cuprinsă între Bazinul de Înot şi Sala Sporturilor, până la strada Exterior se va crea un nou parc pentru copii din oraş considerăm oportună hotărârea de atribuire de denumiri celor două parcuri”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.
Noul parc va fi utilat cu mobilier urban destinat copiilor, compus din obiecte şi dispozitive care contribuie la dezvoltarea abilităţilor, de orientare în spaţiu, comunicare şi socializare pentru copii.
De asemenea, în noul parc se vor amenaja spaţii pentru desfăşurarea de spectacole în aer liber pentru copii, piste de biciclete, iluminat public ambiental şi aranjamente florale cu tema­tică specifică copiilor.
(Ş.M.)

Recomandările redacției