Vecinii maghiari – anul și tronsonul de autostradă/În 2020 șoseaua rapidă va ajunge la granița cu România

0
643

Vecinii maghiari se zbat tare pentru a termina, înainte de finalul anului, un nou tronson de autostradă lângă graniţa cu România. Se lucrează la foc continuu pe aproape 20 de kilometri de şosea rapidă, iar până în 2020 autostrada va ajunge la granița cu România.

Muncitorii lucrează intens la ultima porţiune a autostrăzii M35, care leagă orașul maghiar Debreţin de graniţa cu România. După ce au terminat cei cinci kilometri care înconjoară oraşul, constructorii profită de vremea bună pentru a finaliza alţi aproape 19 kilometri, până în localitatea Beretyoujfallu. Este locul în care autostrada M35 va face joncţiunea cu autostrada M4 care va ajunge până în România.

„Anual trei milioane de maşini traversează graniţa româno-maghiară, iar o mare parte dintre ele ajung şi în centrul oraşului nostru. Datorită acestei variante rapide, numărul lor ar trebui să scadă semnificativ, pentru că multe autovehicule se vor folosi de autostradă”, a declarat Istvan Murakozi, primarul oraşului Berettyóújfalu.

Cozile de tiruri din vama Borș au determinat deschiderea unui punct temporar între localitățile Santăul Mare și Nagykereki, destinat exclusiv firmelor care transportă pietriş pentru autostradă.

În România, sectorul din Bihor al autostrăzii Transilvania are un constructor desemnat de CNAIR, însă licitaţia pentru un lot de peste 28 de kilometri a fost contestată.

Din totalul de 415 kilometri ai autostrăzii Borş-Braşov sunt deschişi circulaţiei abia 61.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.