Actriţa americană Angelina Jolie a devenit editor colaborator al publicaţiei Time, urmând să scrie lunar articole care vor aborda teme precum „strămu­tarea, conflictele şi drepturile omului”, potrivit contactmusic.com.
Actriţa de 44 de ani, emi­sar special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU, a publicat deja primul ei articol, „What We Owe Refugees” (Ce le dato­răm refugiaţilor), cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului.
În acest articol, Jolie spune că refugiaţii ar trebui să fie „admiraţi” şi întreabă de ce cuvântul „refugiat” a căpătat „conotaţii negative”.
„De ce politicienii sunt aleşi pe baza promisiunilor de a închide graniţe şi de a întoarce spatele refugia­ţi­lor?”, a scris Jolie.
Angelina a mai vor­bit despre diferen­ţele dintre migranţi şi refugiaţi, insistând asupra faptului că toţi au nevoie să fie trataţi corect şi cu demnitate.
Numărul global al persoanelor refugiate sau strămutate din cauza conflictelor din ţările în care se aflau a ajuns la 70,8 milioane, acesta fiind un nou record de la înfiinţarea agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), în 1950, po­trivit unui raport al orga­nizaţiei dat publicităţii săptămâna trecută.

Recomandările redacției